Oslobodjenje

Borac poražen od Vojvodine

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović debitovao je na klupi Banjalučan­a

- S. R.

Fudbaleri Borca poraženi su rezultatom 1:0 od Vojvodine u Slovenskim Konjicama, u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu. Borac je još daleko od optimalne forme i to je bilo vidljivo. Jedini gol postigao je Milan Vidaković u 61. minuti.

Bio je ovo debi šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića na klupi Banjalučan­a. Banjalučan­i će 7. jula igrati kvalifikac­ije za Konferenci­jsku ligu protiv B36 Torshavna sa Farskih Ostrva.

- Dan ranije imali smo dva jako teška treninga, a onda smo igrali sa dvije ekipe po 45 minuta. Prvo poluvrijem­e je bilo dobro, stvarali smo šanse, igrali dobro i ofanzivno i defanzivno. Odigrali smo prvi dio mnogo kvalitetni­je nego drugi, gdje smo istumbali dosta mjesta u ekipi.

Neki nisu ni igrali na svojim pozicijama, pogotovo ovi mlađi igrači tako da nemamo šta da im zamjeramo. Noge su jako teške, naporno treniramo i bit će malo problema dok se ekipa ne uigra. Kroz treninge i prijateljs­ke utakmice težit ćemo tome da se ekipa što bolje pripremi za prvu evropsku utakmicu i start prvenstva, rekao je Dragan Šarac, pomoćni trener Borca, koji je pohvalio uslove za rad u Sloveniji.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina