Oslobodjenje

Dženan Hošić novi trener Zvijezde 09

Nekadašnji premijerli­gaš iz Bijeljine počeo je da sklapa kadrovsku križaljku ovog ljeta. Stigao je trener, a nakon njega i prvo pojačanje Ognjen Stjepanovi­ć

- S. P.

Zvijezda 09 iz Etno-sela “Stanišić” ima velike ambicije u novoj sezoni Prve lige Republike Srpske, a želja joj je da osvoji titulu prvaka i vrati se u Premijer ligu Bosne i Hercegovin­e.

Kao što je i poznato, fudbaler Real Madrida Luka Jović, inače rodom Semberac, dogovorio je poslovnu saradnju sa prvim čovjekom Zvijezde 09 Borisom Stanišićem i polako su krenule da se sklapaju kockice. Za sportska pitanja u klubu zadužen je Srđan Šušić, čovjek koji je pravio odlične rezultate sa svojom školom fudbala OFK Zenit, a sada su na red došla i konkretna kadrovska pitanja.

Na mjesto trenera prvo je imenovan Dženan Hošić, bivši fudbaler Sarajeva. Povezivao se Hošić zimus i sa povratkom u Sarajevo na jednu od pozicija, međutim, tada nije došlo do imenovanja, a onda je preuzeo GOŠK. U Gabeli se kratko zadržao i pored dobrih rezultata, a sada se prihvatio posla u Zvijezdi 09 i prvi put će raditi u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Drago mi je što sam predstavlj­en za novog šefa stručnog štaba

Zvijezde 09 iz više razloga. Prvi je taj što klub ima tradiciju igranja Premijer lige, ima dobar i kvalitetan omladinski pogon. Drugi razlog mog dolaska je što klub ima velike ambicije za povratak u Premijer ligu. Na kraju, moje ambicije kao mladog trenera i uprave kluba sa Lukom Jovićem na čelu poklapaju se, izjavio je Hošić na predstavlj­anju.

Prvo pojačanje kluba je bivši fudbaler Željezniča­ra, a posljednji­h pola godine Drine iz Zvornika Ognjen Stjepanovi­ć. Nadomak dogovora sa klubom iz Etno-sela “Stanišić” su doskorašnj­i igrač Željezniča­ra Ševkija Resić, golman Tarik Abdulahovi­ć, kapiten Podrinja iz Janje Jovan Bokić, te u prošloj sezoni prvotimac Slobode iz Novog Grada Alen Nuhanović.

Posušje dovelo Dadića

Posušje je potvrdilo dolazak novog igrača, a na Mokri Dolac je stigao 24-godišnji Tomislav Dadić. Radi se o lijevom beku iz Splita, koji je prošlu sezonu proveo u hrvatskom drugoligaš­u Solinu.

Za Solin je Dadić prošle sezone upisao 22 nastupa, postigao je dva pogotka i upisao tri asistencij­e. U svojoj karijeri branio je boje RNK Split, HNK Dugopolje, NK Osijek i NK Solin.

Dadić i HŠK Posušje saradnju su dogovorili do ljeta 2023. godine. Ambiciozni hercegovač­ki premijerli­gaš planira angažovati još nekoliko igrača za novu sezonu.

 ?? ?? Velike ambicije
Velike ambicije
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina