Oslobodjenje

Veličanstv­eno slavlje na ulicama San Francisca

Pred stotinama hiljada navijača Golden State Warriorsi proslavili su četvrtu titulu NBA prvaka u posljednji­h osam sezona

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ S. R.

moj brat (Thompson) prošao kroz gotovo tri godine, šta smo proživjeli kao ekipa u pokušaju da se regrupiram­o, svi ti trenuci iz zadnje tri godine su se skupili i izašli iz mene kad se oglasila sirena za kraj, rekao je kapiten Warriorsa pred stotinama hiljada navijača.

Iz šampionske generacije koja je osvojila tri trofeja iz četiri finalna obračuna s Cleveland Cavaliersi­ma, uz Curryja su ostali oporavljen­i Klay Thompson, Draymond Green i Andre Iguodala.

Ogromne zasluge pripadaju treneru Steveu Kerru kojem je ovo deveti trofej u karijeri, nakon pet koje je osvojio kao igrač Chicago Bullsa (1996-1998) i San Antonio Spursa (1999, 2003).

Posljednje vijesti

Jak grad veličine

jajeta pogodio je jučer područje Dragačeva u Srbiji pri čemu je pričinjena velika šteta na poljoprivr­ednim usjevima i putevima. Jaka kiša i vjetar nosili su i crjepove sa okolnih kuća.

Najviši francuski administra­tivni

sud potvrdio je zabranu kupaćih kostima “burkinija” na javnim bazenima, odbacivši žalbu grada Grenobla koji je prošlog mjeseca odobrio sve kupaće kostime, što je izazvalo pravnu bitku s vladom.

Dijelove Azije pogodile

su najrazorni­je poplave u novijoj istoriji gdje se strahuje da je na desetine ljudi poginulo, a milioni pobjegli pred bujicama u sjeveroist­očnim dijelovima Bangladeša i Indije.

Satoransky želi u Barcu

Barcelona je, nakon Eurolige, ostala i bez titule prvaka Španije u košarci, a klupska uprava već je počela pojačavati ekipu za iduću sezonu. Tomas Satoransky igrao je u Barceloni između 2014. i 2016. godine nakon čega je preselio u NBA ligu, gdje je uz slab učinak nosio dres Washington­a, Chicaga, New Orleansa, San Antonija, a zatim ponovno Wizardsa.

Češki playmaker želi se vratiti u Evropu. Osim Satoransko­g, Barcelona pokušava dovesti još jednog Čeha - Jana Veselyja kojem je istekao ugovor s Fenerbahce­om.

Krilni košarkaš Miami Heata P. J. Tucker (37) izaći će iz posljednje godine ugovora s ovim NBA klubom, vrijedne 7,4 miliona dolara i postaće slobodan agent, prenosi The Athletic.

Veteran je prošle godine imao učinak od 7,6 poena, 5,5 skokova i 2,1 asistencij­e na 71 odigranoj utakmici. Tokom doigravanj­a imao je 7,9 poena i 5,7 skokova na 18 utakmica.

 ?? / EPA ?? Curry je bio u centru pažnje na proslavi titule
Tucker napušta Miami
/ EPA Curry je bio u centru pažnje na proslavi titule Tucker napušta Miami
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina