Oslobodjenje

Protesti nezadovolj­nih bo

Nisu ispunjeni zaključci sa posebne sjednice parlamenta RS-A o stanju u oblasti boračkoinv­alidske zaštite koja je održana u martu

-

Demobilisa­ni borci Vojske Republike Srpske juče su se okupili u parku “Mladen Stojanović” zbog teškog materijaln­og položaja boračke kategorije. Nakon jednočasov­nog protesta demobilisa­ni borci su se uputili prema Narodnoj skupštini Republike Srpske. Tražili su od poslanika oba bloka da što prije riješe njihov status.

Predsjedni­k Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinsk­og rata Republike Srpske Risto Jeftić rekao je da do danas nisu ispunjeni zaključci sa posebne sjednice parlamenta Republike Srpske o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite koja je održana u martu. Jeftić je istakao da će veterani tražiti da njihovi zahtjevi u vezi sa poboljšanj­em statusa boračke kategorije budu uvršteni kroz izmjene Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

- Neki od zahtjeva su odlazak u penziju sa 58 godina starosti, potpuno oslobađanj­e troškova liječenja za I i II boračku kategoriju, povećanje mjesečnog boračkog dodatka na pet maraka po mjesecu učešća u ratu, kazao je juče Jeftić.

Predsjedni­ca Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedni­štva BIH Milorad Dodik juče su razgovaral­i sa predstavni­cima Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinsk­og rata Republike Srpske.

- Zaštita prava svih kategorija stanovništ­va koje su učestvoval­e u stvaranju Republike Srpske

 ?? / MIOMIR JAKOV ?? Spontano okupljanje boraca
/ MIOMIR JAKOV Spontano okupljanje boraca

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina