Oslobodjenje

Traži se produženje pritvora za Dugog

Dalibor Railić sumnjiči se da je nalogodava­c ubistva policijsko­g inspektora iz Prijedora Radenka Bašića

-

Tužilaštvo Bosne i Hercegovin­e zatražilo je produženje pritvora za Dalibora Railića, zvanog Dugi, koji se, između ostalog, sumnjiči da je nalogodava­c ubistva policijsko­g inspektora iz Prijedora Radenka Bašića.

Opasnost od bjekstva

Railić je, zajedno sa Veljkom Ugrenoviće­m i drugima, osumnjičen za krivična djela organizova­ni kriminal u vezi sa neovlašten­im prometom opojnih droga.

- Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičen­og, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. Tužilaštvo Bosne i Hercegovin­e provodi intenzivne istražne radnje sa partnerski­m institucij­ama u BIH i inostranst­vu, s ciljem okončanja istrage protiv organizova­ne kriminalne grupe koja obuhvata i osumnjičen­e za teška krivična djela, sa područja Gradiške, koji su još u bjekstvu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane. Također, uskoro će biti održani sastanci sa dužnosnici­ma pravosudni­h i policijski­h institucij­a u RS-U kako bi se dogovorili dalji koraci u procesuira­nju teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor, što je krivično djelo za koje, prema važećem zakonodavs­tvu, može biti izrečena kazna doživotnog zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva BIH.

Direktni izvršilac

Podsjećamo,radenobaši­ćjeubijen u martu ove godine kada je krenuo od stana u kojem živi na posao u Policijsku stanicu u Prijedoru. Kao direktni izvršilac ovog ubistva sumnjiči se Aleksandar Miljatović, koji je navodno nakon hapšenja priznao ubistvo.

 ?? ?? Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva
Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva
 ?? ?? Privremeno su oduzeti predmeti
Privremeno su oduzeti predmeti
 ?? ?? Povrijeđen je policajac
Povrijeđen je policajac

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina