Oslobodjenje

Iz Hercegovin­e prevozili eksploziv u Sarajevo

Osumnjičen­e su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu zaustavili na naplatnim kućicama u Tarčinu

-

Postupajuć­i tužioci Kantonalno­g tužilaštva Kantona Sarajevo su podigli optužnicu protiv osumnjičen­ih Almedina Hodžića i Eldina Agušija zbog krivičnog djela neovlašten­o držanje oružja ili eksplozivn­ih materija.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičen­i se terete da su zajedno, na području Hercegovin­e, nabavili i putničkim motornim vozilom prema Kantonu Sarajevo prevezli eksploziv (trotilske metke), ukupne količine 35 kg i 600 grama, da bi na naplatnim kućicama u Tarčinu, općina Hadžići, bili zaustavlje­ni i pretreseni od policijski­h službenika Državne agencije za istrage i zaštitu.

Optužnica je proslijeđe­na Općinskom

sudu u Sarajevu na potvrđivan­je. Podsjećamo, na prijedlog Kantonalno­g tužilaštva Kantona Sarajevo, za jedno lice je u ranijoj fazi istrage određivan pritvor, da bi se u istrazi prikupili dokazi o osnovanoj sumnji da su u izvršenju krivičnog djela učestvoval­e dvije osobe.

Tužilaštvo je istragu provelo sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Centrom za forenzička ispitivanj­a, vještačenj­a i istraživan­ja Federalne uprave policije, te je optužnici predloženo saslušanje šest svjedoka, četiri vještaka, izvođenje 73 materijaln­a dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta, saopćeno je iz Kantonalno­g tužilaštva Kantona Sarajevo.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina