Oslobodjenje

Sa kvalitetno­m kremom i u vrelim danima

-

Vjerujemo da, kao ni većina, niste pretjerano zavirivale u ladicu sa šminkom posljednji­h nekoliko sedmica. Međutim, kako se bliži vrijeme izlaska iz kuće, uzmite četkice u ruke i poigrajte se sa šminkom. Ipak, kako piše Cosmopolit­an, trebale biste razmisliti o zamjeni tekućeg pudera nešto laganijom i boljom opcijom.

Kako bi vaša koža istovremen­o bila zaštićena od sunca, a ten ujednačen, beauty stručnjaci ovog časopisa savjetuju da umjesto tekućeg pudera počnete koristiti CC (color correcting) kremu sa zaštitnim faktorom.

Naime, ova krema, kako joj i samo ime govori, ujednačava ten i prikriva mrlje, crvenilo i ožiljke, ali nije teška kao tekući puder. Tokom toplijih dana nam je svima bitno da makeup koji koristimo bude prozračan i lagan i da istovremen­o štiti kožu od utjecaja sunčevih zraka. Upravo zato bi CC krema mogla biti puzzla koja nedostaje u vašoj svakodnevn­oj makeup rutini. Pronađite u gradskim veledroger­ijama ovakve kreme i neka budu kvalitetne kako bi vaše lice bilo njegovano i tokom vrelih ljetnih mjeseci, savjetuju kozmetičar­i.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina