Oslobodjenje

Asensio seli iz Madrida u Milano

Nogometaš Reala uskoro bi trebao potpisati ugovor s novim prvakom Italije

- S. R.

Nogometaš Reala iz Madrida Marco Asensio imao je na stolu ponude evropskih velikana Liverpoola i Milana. Ponuda engleskog kluba bila je znatno unosnija, ali je španski krilni napadač usprkos tome odabrao onu koju mu je predstavio Milan te bi, godinu prije isteka ugovora, trebao napustiti Santiago Bernabeu, piše Sport.

Asensio ima ugovor s Realom i za sljedeću sezonu, a klauzula u njemu govori da može u drugi klub ako zainteresi­rana strana da bankovna jamstva od 700 miliona eura. To se, naravno, neće dogoditi, a Asensio bi mogao ostvariti transfer za puno manje novca.

Transfer bi navodno trebao biti vrijedan oko 30 miliona eura. I kad napusti klub, Asensio će zauvijek ostati upisan u Realovoj historiji. Postao je rekorder kluba kada je zabio u debijima u svakom od pet takmičenja koja je Real igrao u njegovoj prvoj sezoni u klubu: prvenstvu, Kupu kralja, Ligi prvaka, te dva Superkupa.

Asensio je za Real odigrao 235 utakmica te je u njima postigao 49 golova uz 24 asistencij­e. Među ostalim uspjesima s klubom, slavio je tri naslova u Ligi prvaka i tri u španskom šampionatu.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina