Oslobodjenje

Remi Zrinjskog i Shkendije

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovin­e odigrao je tri utakmice na pripremama u Sloveniji, dva puta je pobijedio, jednom remizirao Podsjetili smo na lijepe strane sporta, navode iz Udruženja Pomozi.ba, koje je organizova­lo remake meča između Željezniča­ra i Sar

- S. R. E. K.

Dinamo angažirao Šutala

Hrvatski nogometni prvak Dinamo objavio je kako je angažirao kapitena hrvatske mlade reprezenta­cije Boška Šutala (22), dosadašnje­g člana italijansk­e Atalante, s kojim je potpisao petogodišn­ji ugovor.

Šutalo je u Atalantu stigao iz Osijeka u januaru 2020. godine, no u sezoni i po provedenoj u Bergamu upisao je tek 14 nastupa pa je prošlu sezonu proveo na posudbi u Veroni za koju je ostvario 25 nastupa.

- Jako sam sretan zbog dolaska u Dinamo. Momčad ima veliku kvalitetu, vrhunske pojedince, sjajan stožer, izjavio je Šutalo.

Organizaci­jom remakea derbija između Željezniča­ra i Sarajeva, koji je odigran 2. maja 1996. na stadionu Grbavica, Udruženje Pomozi.ba skupilo je 73.500 KM za liječenje oboljelih bh. građana.

- Još sumiramo utiske nakon ovog događaja koji je zaista bio jedinstven i emotivan. Ono što je najbitnije jeste da smo ostvarili glavni cilj i prodajom ulaznica skupili i više novca nego što smo očekivali za liječenje

HŠK Zrinjski je utakmicom protiv KF Shkendija okončao pripreme u Sv. Martinu na Muri. Nakon pobjeda protiv Mure (2:1) i Varaždina (3:0), plemići su u sjajnoj utakmici remizirali protiv makedonske Shkendije rezultatom 3:3.

Zrinjski je do vodstva došao rano, pogotkom koji je postigao Ćuze u osmoj minuti, da bi Shkendija preko Hasanija u 42. poravnala rezultat. Mostarci početkom drugog dijela pogotkom Kamenara sa bijele tačke stižu teško oboljelih bh. građana. Pored toga, organizira­li smo događaj u kojem su svi uživali, evocirali smo uspomene na prošla vremena i probudili nostalgiju kod ljudi. Podsjetili smo na lijepe strane sporta i ujedno podstakli ljude da čine dobro, navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Prikupljen­a sredstva usmjerena su u Fond “Sportisti za život”, koji je Udruženje osnovalo u saradnji sa Edinom Džekom i Mirzom Teletoviće­m. do novog vodstva, a onda u samo dvije minute padaju dva autogola, po jedan na obje strane.

Prvo je Mijatović zatresao svoju mrežu u 52. minuti i donio poravnanje Shkendiji, da bi mu se u 54. odužio Murati na drugoj strani i autogolom omogućio Zrinjskom da dođe do novog vodstva. Konačan rezultat 3:3 postavio je Sadriu u 58. minuti susreta.

U prvom poluvremen­u za Zrinjski su nastupili: Čondrić, Ćorluka, Senić, Magdić, Memija, Savić, Sučić,

- Otkako smo osnovali ovaj fond, koji je okupio brojne sportiste i sportske kolektive, do sada smo za liječenje oboljelih uplatili oko 150.000 KM. Jako su nam značajna i sredstva koja smo prikupili reprizom prvog poslijerat­nog derbija, jer na dnevnom nivou dobijamo nekoliko desetina zahtjeva za pomoć u liječenju naših oboljelih građana i teško je odgovoriti na sve njih, ističu iz Pomozi.ba.

Janković, Tičinović, Ćuže, Mandić. U drugom poluvremen­u Jakirović je ubacio sljedeće igrače: Soldo, Gulišija, Mijatović, Bekić, Malekinuši­ć, Kozina, Kamenar, Bojo, Juranović, Šipovac, Sabljić.

Na Facebook stranici Zrinjskog objavili su kratak pregled urađenog u Sloveniji: Tri utakmice, dvije pobjede, jedan remi. Svi igrači dobili svoju minutažu. Pojačanja se priključil­a prvoj ekipi.

Ekipa se vratila u Mostar.

 ?? / SPORT1 ?? Remake derbija privukao je veliki broj gledalaca na Grbavicu
/ SPORT1 Remake derbija privukao je veliki broj gledalaca na Grbavicu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina