Oslobodjenje

Hoće li Mostar napokon dobiti bazen?

Nemamo vremena čekati na neke procedure, rokove, tendere, javne pozive. Sramota nas je više pitati i pisati o ovoj temi, poručili su iz Orke

- Z. Š.

Nakon velikih uspjeha Lane Pudar na SP-U u Budimpešti, oglasio se njen klub Orka koji je prije finalne utrke na 200 m delfin postavio pitanje gradonačel­niku Mostara Mariju Kordiću o tome je li vrijeme da se napokon počne sa izgradnjom olimpijsko­g bazena u Mostaru.

- Dobro jutro, Bosno i Hercegovin­o. Poslije odličnog nastupa Lane Pudar u polufinaln­oj utrci u disciplini 200 m delfin, Lana je u finale ušla kao četvrta plivačica.

Koliko je, ustvari, njen jučerašnji rezultat vrhunsko postignuće, možda će najbolje ilustrovat­i sljedeći podaci: ovaj rezultat je vrijedan A olimpijske norme; na prošle godine održanim Olimpijski­m igrama u Tokiju, ovaj rezultat donio bi peto mjesto; u finale je ušla kao najbrža plivačica iz Evrope; Lanino polufinaln­o vrijeme je četvrto najbrže vrijeme ikad isplivano vrijeme u Americi za djevojčice do 16 godina; ovaj rezultat je i vrijeme novog državnog rekorda koji je Lana popravila za više od dvije sekunde.

Lana će svakako dati sve od sebe da sebe i svoju državu predstavi u najboljem svjetlu. Mi smo sve svoje ciljeve na ovom prvenstvu već ostvarili i prebacili, tako da ćemo u finalnoj utrci istinski i opušteno da uživamo.

I na kraju, ne možemo da ne upitamo jasno i glasno: gradonačel­niče, gradski vijećnici, je li više vrijeme da se krene sa izgradnjom tog famoznog bazena? Mi nemamo više vremena čekati na neke procedure, vremenske rokove, tendere, javne pozive... Krenite napokon, kasnije će biti kasno. Sramota nas je više pitati i pisati o ovoj temi, poručili su iz Orke.

 ?? ?? Lana Pudar još nema olimpijski bazen u svom gradu
Lana Pudar još nema olimpijski bazen u svom gradu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina