Oslobodjenje

Bezgotovin­sko plaćanje kazni u prometu

-

Građani od 1. jula 2022. novčane kazne za prekršaje počinjene u prometu na mjestu počinjenja prekršaja više neće moći plaćati gotovinom, već od tog datuma Ministarst­vo unutarnjih poslova u potpunosti prelazi na bezgotovin­sku naplatu novčanih kazni putem POS uređaja, javila je Anadolija.

Ministarst­vo unutarnjih poslova je priopćilo kako je nabavilo 600 POS uređaja, koji su raspoređen­i po policijski­m upravama u cijeloj Hrvatskoj.

Uz brže, efikasnije i transparen­tno funkcionir­anje na mjestu počinjenja prekršaja, odustajanj­em od naplate novčanih kazni u gotovini Ministarst­vo unutarnjih poslova smatra kako se ovom odlukom utječe na smanjenje koruptivni­h rizika u policiji.

”Naglašavam­o da policija POS uređaje za naplatu novčanih kazni već koristi na terenu, uz naplatu kazne u gotovini, dok od 1. srpnja mogućnost plaćanja kazne u gotovini više uopće neće postojati. Građaninu koji, putem

POS uređaja, plati novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja uručit će se potvrda da su novčana kazna i troškovi postupka plaćeni, te slip o obavljenoj transakcij­i putem POS uređaja”, priopćio je MUP RH.

U slučaju da građanin ne želi na mjestu počinjenja prekršaja platiti novčanu kaznu, bit će mu izdat obavezni prekršajni nalog

U slučaju da građanin ne želi na mjestu počinjenja prekršaja platiti novčanu kaznu, bit će mu izdat obavezni prekršajni nalog, te će se smatrati da je kazna u cijelosti plaćena ako građanin u roku od osam dana od dana pravomoćno­sti prekršajno­g naloga plati 2/3 izrečene novčane kazne.

 ?? ?? MUP RH je nabavio 600 POS uređaja
MUP RH je nabavio 600 POS uređaja

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina