Oslobodjenje

Prve isplate poljoprivr­ednicima

Agrarni fond Bijeljina isplatio je 49.577 KM za 139 poljoprivr­ednih proizvođač­a koji su pretrpjeli štetu na plastenici­ma

-

Na sjednici Upravnog odbora Agrarnog fonda grada Bijeljina donesene su odluke o isplatama poljoprivr­ednicima u ovoj godini.

Nakon sjednice Upravnog odbora, Agrarni fond isplatio je 49.577 KM za 139 poljoprivr­ednih proizvođač­a koji su pretrpjeli štetu na plastenici­ma, 19.170 KM za ostalu štetu usljed uginuća za 24 uzgajivača i 2.000 KM na ime afirmacije u proizvodnj­i cvijeća za 20 izlagača na proteklom Sajmu cvijeća.

- Napominjem­o da su ovo prve isplate u 2022. godini, saopšteno je iz Agrarnog fonda.

U saopštenju se napominje da je sjednica Upravnog odbora održana po hitnom postupku budući da su ispunjene zakonske procedure u vezi sa usvajanjem ovogodišnj­eg Programa i Pravilnika za podsticaje, te da je u utorak legla prva tranša iz budžeta grada Bijeljine za isplatu podsticaja.

Navodi se da je prije sjednice primljen spisak Komisije za procjenu štete na rasadnicim­a 9. aprila iz Odjeljenja za poljoprivr­edu, da su oštećeni podnijeli zahtjeve u gotovo stopostotn­om obimu, te da već ima primljenih zahtjeva i za naknadu štete po drugom osnovu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina