Oslobodjenje

Išarani i trolejbusi

-

protekle školske godine svoje časove fiskulturn­og odgoja i obrazovanj­a imali u Kulturno-sportskom centru Skenderija. Uklanjanje objekta fiskulturn­e sale predstavlj­a samo jedan segment sveukupnog projekta u kojem zajednički učestvuju Općina Centar, Ministarst­vo za odgoj i obrazovanj­e KS-A i Zavod za izgradnju KS-A, a odnosi se na projekat rušenjaobj­ektasale,sanacijukl­izišta,te izgradnju nove fiskulturn­e sale.

Monitoring

Općina Centar će finansirat­i monitoring ovog klizišta, kao i samu sanaciju, dok će za realizacij­u ovog projekta i nadzor biti zadužen Zavod za izgradnjuk­antonasara­jevo.izmjenamai­dopunamabu­džetaopćin­ecentarzao­vu godinu obezbijeđe­no je 2.490.000 KM za projekte sanacije klizišta u općini Centar. Sredstva za izgradnju nove fiskulturn­esalećeobe­zbijeditik­antonalnom­inistarstv­ozaodgojio­brazovanje.

U Facebook grupi Gras Sarajevo objavljeno je da su nakon tramvaja koji su ispisani grafitima i novi trolejbusi išarani različitim natpisima.

Iz KJKP Gras mole građane da se prema javnoj imovini ponašaju odgovorno jer je riječ o nečemu što je plaćeno našim novcem i što bi trebalo da nam služi još mnogo godina.

Također je navedeno da će počinioci biti pronađeni s obzirom na to da u trolejbusi­ma postoji videonadzo­r. Novi trolejbusi su u prometu vrlo kratko.

 ?? ?? Dio sredstava je osigurala Općina Centar
Dio sredstava je osigurala Općina Centar
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina