Oslobodjenje

Pronađeni droga, puške i municija

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo, policija je uhapsila 31-godišnjeg Sarajliju

-

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreb­e opojnih droga Uprave policije MUP-A Kantona Sarajevo u srijedu su u Ulici Kemala Kapetanovi­ća u općini Novo Sarajevo izvršili kontrolu i pretres E. G. (1991) iz Sarajeva.

Pretres stana

Tom prilikom je kod E. G. pronađeno devet pvc-kesica sa patent-zatvaračem i logom lista marihuane sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dva pvc-paketića sa sadržajem nepoznate bijele materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin speed i jedan mobilni telefon.

Istog dana, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajuć­eg tužioca Kantonalno­g tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi E. G. u Ulici Kemala Kapetanovi­ća. Pronađeni su i uz potvrdu o privremeno­m oduzimanju predmeta oduzeti: jedna pvc-kesa, hermetički zavarena, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu bruto mase 500 grama, tri pvc-kesice sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna pvc-kesica sa patent-zatvaračem sa sadržajem nepoznate materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu speed, jedna rolna pvc-folije, aparat za zavarivanj­e i vakumsko pakovanje,

 ?? ?? Pronađena je puška sa preklopnim kundakom
Pronađena je puška sa preklopnim kundakom
 ?? ?? Osumnjičen­i je lišen slobode
Osumnjičen­i je lišen slobode

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina