Oslobodjenje

Mostarac uhapšen u Banjoj Luci

Policijski službenici su uhapsili osobu za kojom je raspisano pet centralnih potjernica

-

Policijski službenici PU Banja Luka, u okviru akcije kodnog naziva Sover, koja je usmjerena na rasvjetlja­vanje krivičnih djela teške krađe, lišili su slobode Z. P. iz Mostara. Prilikom lišenja slobode on je pružao otpor, čime je počinio krivično djelo sprečavanj­e službenog lica u vršenju službene radnje.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Banja Luka izvršen je pretres stana u Banjoj Luci koji koristi Z. P. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrijednost­i 2.230

KM, pet skupocjeni­h ručnih satova, bijela praškasta materija koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain, smeđa praškasta materija koja asocira na opojnu drogu heroin, tablete, patike, garderoba. U toku kriminalis­tičke obrade utvrđeno je da je Z. P. na području grada Banja Luka od 2020. do 6. juna 2022. izvršio devet krivičnih djela teške krađe, kojima je pričinjena materijaln­a šteta od oko 100.000 KM.

Također je utvrđeno da je za njim raspisano pet centralnih potjernica. O svemu je obaviješte­n dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina