Oslobodjenje

Hapšenja na aerodromu

-

pvc-folija sa tragovima suhe zeljaste materije, digitalna vaga sa tragovima suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, automatska puška cal. 7,62 mm sa skinutim drvenim kundakom, automatska puška sa preklopnim kundakom, cal 7,62 mm, šest pakovanja sa po 20 komada metaka cal. 7,62 mm, pakovanje sa 15 komada metaka cal. 7,62 mm, pakovanje sa 14 komada metaka cal. 7,62 mm i okvir za automatsku pušku u kojem se nalazi 25 komada metaka cal. 7,62 mm.

Krivično djelo

O poduzetim mjerama obaviješte­n je tužilac Kantonalno­g tužilaštva Kantona Sarajevo, a E. G. je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvolje­na proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvolje­no držanje oružja ili eksplozivn­ih materija, predat u prostorije za zadržavanj­e osoba lišenih slobode MUP-A Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaj­u rad na dokumentov­anju navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-A KS-A.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 22. juna 2022. godine na letu iz Berlina lišili su slobode V. A. (1995), državljani­na BIH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim MUP KS-A raspisao potragu zbog krivičnog djela krivotvore­nje isprave. Prethodno, 20. juna 2022. službenici ove jedinice su na letu iz Istanbula lišili slobode S. P. (1985), nakon što je ustanovlje­no da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela teške tjelesne ozljede.

Službenici Jedinice GPBIH Gradiška 21. juna 2022. godine lišili su slobode M. K. (1960) jer je ustanovlje­no da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela oštećenje povjerilac­a. Državljani­n BIH je kontrolira­n na ulasku u BIH na prijelazu Gradiška i predat službenici­ma Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Dan ranije, 20. juna 2022. godine, službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz naše zemlje na prelazu Gradiška lišili slobode E. G. (1997). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela neovlašten­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz Granične policije BIH.

 ?? ?? Policija je pronašla zeljastu materiju
Policija je pronašla zeljastu materiju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina