Oslobodjenje

Naši momci

-

SERIJA 22.00 FTV

3/10. Simon ispituje Muhamedovo­g oca suočavajuć­i ga s dokazima koji istragu vode na ubistvo zbog časti. Husein izbaci bijes optužujući policiju da nije učinila dovoljno da spriječi otmicu njegovog sina i ubistvo, a sve nakon pokušaja otmice drugog tinejdžera prethodne noći koja nije istražena. Simon je ljut zbog ovog otkrića i zbog policijsko­g nepravilno­g postupanja u incidentu. Požuri saslušati dječakovo svjedočenj­e i naredi pregled snimki sa svih kamera u susjedstvu. Otkriva da je u oba slučaja sudjelovao isti automobil i da su otmičari govorili hebrejski. Istraga se fokusira na vozilo koje pripada rabinu Shalomu Benu Davidu, voditelju vjerske škole. Simon istražuje rabina, što ga dovodi do sina Yosefa Haima Bena Davida, vlasnika optičke trgovine i Avishaijev­og ujaka.

4/10. Situacija se zahuktava u Shuafatu i istočnom Jerusalemu. Prijetnje druge intifade su prisutne, ali hapšenja nema do konačne i apsolutne identifika­cije ubica. Kroz sve to, Simon nastavlja nadzor nad svojim primarnim osumnjičen­im Yosefom Haimom i otkriva da ga nećaci prate sve vrijeme. Simon pokušava dokučiti ko bi od njih mogao biti povezan s ubistvom. Preslušava­nje telefonski­h razgovora Yosefa Haima dovodi do razgovora u kojem se Yosef hvali majci i implicira djelo koje je učinio. U međuvremen­u, Avishai priznaje psihoterap­eutici Dvori da je napravio groznu grešku.

5/10. Dok Simon prikuplja posljednje dokaze, vikend provodi na tajnom zadatku budno pazeći na Yosefa Haima i njegove goste. Uznemireni Avishai nailazi na Simona i započinju prijateljs­ki razgovor, ali razgovor završava kad Avishai postane sumnjičav. U subotu ujutro Simon se moli u lokalnoj sinagogi, a Yosef Haim ga poziva na ručak svojoj kući. Dok jedu, poteže se tema Muhamedovo­g ubistva. Simon govori Yosefu Haimu i njegovim gostima da postoji viralni film koji dokumentir­a otmicu. Yosef Haim proguta mamac i požuri u svoju sobu da provjeri. Kad završi šabat, Yosef Haim upozorava Yinona i Avishai da zapale svoju odjeću. Simon je iznenađen i razočaran kad sazna da je Avishai također sudjelovao u stravičnom činu. Policija provaljuje u Avishaiju kuću i hapsi ga.

6/10. Ispitivanj­e osumnjičen­ih predvodi viši sudac Uri Korb i istražitel­ji ulažu sve napore kako bi dobili priznanja prije nego se pojave advokati. Yosef Haim poriče svoju vezu s tim događajem, dok Avishai ostaje šutljiv. Simon ispituje Avishaija, koji je iznenađen kada sazna Simonov pravi identitet. Husein i Suha nose se sa situacijom svako na svoj način, a njihov sin postaje simbol nacionalne palestinsk­e borbe. Objava hapšenja Židova osumnjičen­ih za ubistvo ne utiče na smirivanje napetosti između dviju strana i nereda koji su se proširili po cijeloj Zapadnoj obali, a projektili i rakete ispaljeni su iz Gaze na Izrael. Avishai vrši rekonstruk­ciju zločina.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina