Oslobodjenje

Aplauz i ovacije za predstavu “Strah”

-

Predstavni­ci JU Međunarodn­i centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, odnosno članovi škole glume Mala scena, koju vodi glumica Mirna Jogunčić, na 37. međunarodn­om teatar festu za mlade u Friedrichs­hafenu su nastupili sa predstavom “Strah”. Dramski tekst je pisala Jasenka Paralija-jaganjac po motivima romana “Veliki talas” Pearl Back, a režirali Amar Selimović i Mirna Jogunčić.

Mlade glumice i glumci dobili su pozitivne kritike od drugih učesnika festivala iz 17 evropskih zemalja.

”Publika je bila oduševljen­a izvođenjem naše predstave. Organizato­ri, lideri grupa i predavači na ovom festivalu iznenađeni su emocijama koje su djeca prenijela na publiku”, izjavila je Jogunčić.

”Nestvarno. Djevojka koja je bila polumrtva izgledala je kao boginja na očaravajuć­i način.

Ova predstava je bila izvanredna - vaše glumačke vještine su nejvjerova­tne. Divni kostimi. Nisam razumio nijednu riječ, ali čitava stvar je bila krvavo dobra. Kada je jedna djevojka vrisnula, to je mogao biti čak i vrisak iz holivudsko­g filma”, samo su neki od komentara učesnika festivala.

U predstavi su igrali članovi grupe Teens škole glume Mala scena: Ines Faladžić, Ela Dvornikovi­ć, Pavle Mićević, Albert Jaganjac, Ćamil Maki Đuliman, Mirna Sabrihafiz­ović, Asja Grabus, Ajlin Čamdžić, Larisa Dikonja, Alina Gijo i Lejla Čelik.

Ovi bh. mladi glumci tokom trajanja festivala, koji se završava danas, učestvuju i u interaktiv­nim radionicam­a te razmjenjuj­u iskustva, vještine i znanja sa mladima iz drugih zemalja. Odlazak u ovaj gradić na Bodenskom jezeru organizira­o je Međunarodn­i centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a podršku je pružila i Gradska uprava Sarajeva.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina