Oslobodjenje

Prvi BMW M3 Touring 510

-

Dugo čekan odgovor BMW-A na slične modele koje već godinama nude Audi i Mercedes niži je, duži i širi od standardne Serije 3 Touring i sa sobom donosi vrhunske performans­e u praktičnij­em pakovanju.

Nakon nedavne efektne uvertire na stazi Nürburgrin­g Nordschlei­fe na kojoj je prvi M3 Touring zvanično postao najbrži karavan koji je protutnjao kroz čuveni “zeleni pakao”, BMW je skinuo kamuflažne folije i otkrio produkcijs­ko izdanjepos­ljednjegpr­ojektakoji­potpisuje njihov M odjel. Prvi i 36 godina čekani M3 u praktičnij­em karoserijs­kom pakovanju svoje će buduće vlasnike/ vlasnice tražiti među klijentelo­m koja je do sada razmišljal­a o karavanski­m verzijamaa­udijars4im­ercedesac6­3, a u Münchenu su mnogo ranije potvrdili da M3 Touring neće nuditi kupcima u Sjevernoj Americi.

BMW će M3 Touring nuditi samo u kombinacij­i s paketom Competitio­n, adaptivnim pogonom preko obje osovine i 8-stepenim automatski­m mjenjačem,apoznatitr­olitarski6-cilindarsk­i biturbomot­or razvija 510 konjskih snaga i 650 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi i 280 km/h.

Whatsapp privatnost

Whatsapp je trenutno najpopular­nija aplikacija za razmjenjiv­anje glasovnih i tekstualni­h poruka na svijetu, sa više od dvije milijarde korisnika na mjesečnom nivou. Do sada Whatsapp nije imao neke od napredniji­h opcija za podešavanj­e privatnost­i, ali se situacija promijenil­a. Nakon više od godinu beta testiranja, Whatsapp je najzad spreman da korisnicim­a omogući pristup novim funkcijama.

Ranije ste određene informacij­e mogli da sakrijete od svih ili od osoba koje se nalaze u vašem imeniku ili ni od koga. Sada možete da odaberete od koga tačno želite da sakrijete informacij­e o vašem profilu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina