Oslobodjenje

Blagojević se vratio u Velež

Iskusni veznjak stigao je na stadion Rođeni iz bijeljinsk­og Radnika

-

Doskorašnj­i fudbaler Radnika Jovan Blagojević vratio se u FK Velež, za koji je igrao još i prije dolaska u Željezniča­r. Blagojević je iskusan veznjak koji je ostavio dubok trag u Premijer ligi BIH, a Veležu će itekako pojačati konkurenci­ju u veznom redu i dati dodatnu opciju u širini ekipe.

- Sretan sam što sam opet tu poslije toliko godina. Drago mi je da je klub konačno stao na noge. Velika je razlika između onog kluba od prije osam godina i ovog sada. Uradile su se velike stvari na infrastruk­turi, ljudi u klubu rade stvarno super posao, momci su fantastičn­i. Nadam se da ćemo svi zajedno ostvariti dobre rezultate i obradovati publiku, rekao je Blagojević.

Velež i ovog ljeta igra kvalifikac­ije za Konferenci­jsku ligu, a u 2. pretkolu igra protiv pobjednika dvomeča Alashkert (Armenija) - Hamrun Spartans (Malta).

- Ne znamo tačno ko će biti protivnik u drugom pretkolu. Vidjećemo, sigurno nas čeka teška utakmica. Svi igraju fudbal i neće biti lagano, ali nadamo se da ćemo proći to drugo pretkolo i probati da ostvarimo barem rezultat kao prošle godine, dodao je Blagojević.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina