Oslobodjenje

Colorado na korak do trofeja

Avelanche je u gostima savladao aktuelne prvake hokejaške NHL lige Tampa Bay Ligtening u produžetku, a junak je bio Nazem Kadri

-

Colorado Avalanche je na korak do osvajanja Stanley kupa, trofeja za prvaka hokejaške NHL lige, nakon što je u trećoj utakmici finala poslije produžetak­a sa 3:2 pobijedio branitelje naslova Tampa Bay Lightening.

Pobjedu je Coloradu u gostima donio Nazem Kadri, koji je zabio gol u 12. minuti produžetka za vodstvo 3:1 u seriji na četiri pobjede. Ukoliko

Colorado pobijedi posljednji meč u kojem je domaćin, to će mu biti treći Stanley kup nakon što ga je osvajao 1996. i 2001.

Poveo je Lightening nakon samo 36 sekundi igre, a strijelac je bio Anthony Cirelli. Colorado izjednačuj­e u drugoj trećini zahvaljuju­ći pogotku Nathana Mackinnona. Pet minuta nakon njega Viktor Hedman zabija za drugo vodstvo Tampa Baya na utakmici. No, na kraju zadnje trećine Andrew Cogliano je izjednačio na 2:2 i odveo utakmicu u produžetak. Ako Tampa Bay želi osvojiti treći naslov, morat će dobiti sljedeće tri utakmice.

NHL finale: Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 2:3 (produžetak) (Colorado vodi 3:1 u seriji).

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina