Oslobodjenje

Iz Naroda i pravde poručuju da su spremni s građanima izaći na proteste ukoliko vlasti konačno ne poduzmu određene mjere

-

Nastavak rasta cijene nafte i naftnih derivata u BIH traži hitnu reakciju vlasti na nivou države kako bi se barem djelimično zaustavila lančana reakcija poskupljen­ja i udar na džepove građana, navodi se u reakciji Naroda i pravde.

”Nažalost, iako je zakon usvojen u Predstavni­čkom domu Parlamenta BIH u hitnoj proceduri, on je u Domu naroda kroz procedural­no odugovlače­nje faktički oboren. Danas kada je cijena goriva na pumpama u BIH skoro dostigla četiri KM po litru, vladajuća koalicija SDA-HDZBIH-SNSD-DF potpuno ignorira lančanu reakciju koju izaziva ova visoka cijena goriva. Upornim nečinjenje­m vlast faktički zarađuje na svojim građanima kroz ubiranje akciza i povećanog iznosa PDV-A”, navodi se u njihovoj reakciji.

Smatramo da odgovor na ovakvo ignoriranj­e poskupljen­ja mogu i trebaju biti protesti u svim dijelovima BIH jer su svi građani jednako pogođeni.

”Ukoliko vlasti konačno ne poduzmu određene mjere u narednih 15 dana, bit ćemo primorani pozvati građane da protestom iskažu neslaganje sa ovakvom nebrigom za građane”, navode iz Nip-a.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina