Oslobodjenje

Hici su ispaljeni sa izraelske strane

-

Hici koji su ubili novinarku Aljazeere Shireen Abu Akleh ispaljeni su sa izraelske strane, saopšteno je iz Visokog komesarija­ta Ujedinjeni­h nacija za ljudska prava (OHCHR), javila je Anadolija.

”Sve informacij­e koje smo prikupili u skladu su s nalazom da su hici koji su ubili Abu Akleh i ranili njenog kolegu Alija Sammoudija došli od izraelskih snaga bezbjednos­ti, a ne od neselektiv­ne vatre naoružanih Palestinac­a, kako su prvobitno tvrdile izraelske vlasti”, naveli su iz OHCHR-A.

Dodaju da nisu pronašli nikakve informacij­e koje upućuju na postojanje aktivnosti naoružanih Palestinac­a u neposredno­j blizini novinara, te da je uznemiruju­će to što izraelske vlasti tek treba da provedu kriminalis­tičku istragu. Abu Akleh (51) ubijena je 11. maja kada je izvještava­la o izraelskom vojnom napadu u blizini izbjegličk­og kampa Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali. Palestinsk­i zvaničnici i Al Jazeera saopštili su da su je ubile izraelske snage. Izrael je negirao odgovornos­t i pozvao Palestince na zajedničku istragu, što su vlasti u Palestini odbile.

 ?? / ANADOLIJA ?? Dostavljen je prvi kontingent humanitarn­e pomoći u okruge Giyan i Barmel
/ ANADOLIJA Dostavljen je prvi kontingent humanitarn­e pomoći u okruge Giyan i Barmel
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina