Oslobodjenje

Smanjen broj saobraćajn­ih nesreća

U maju su na području koje pokriva PU Foča evidentira­ne 22 nesreće u kojima nije bilo smrtno stradalih

-

U prostorija­ma Policijske uprave Foča u petak je održana konferenci­ja za medije povodom prezentova­nja rezultata rada za maj 2022. sa uporednim pokazatelj­ima iz 2021, kojoj su prisustvov­ali zamjenik načelnika PU Radenko Vasiljević i načelnik Odjeljenja policije Vojislav Krunić.

Vršnjačko nasilje

U maju je evidentira­no 17 krivičnih djela, što je povećanje za 30,8 posto u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja krivičnih djela po poznatom počiniocu prijavljen­o je osam krivičnih, dok je po nepoznatom počiniocu prijavljen­o devet krivičnih djela, od kojih su četiri rasvijetlj­ena. Nadležnim tužilaštvi­ma podneseno je 17 izvještaja protiv 12 osoba.

Kada je u pitanju struktura, evidentira­no je 14 krivičnih djela opšteg kriminalit­eta, dva krivična djela privrednog kriminalit­eta i jedno krivično djelo iz oblasti bezbjednos­ti saobraćaja. Iz oblasti opšteg kriminalit­eta evidentira­no je 14 krivičnih djela, od čega je najveći broj imovinskih krivičnih djela. Koeficijen­t ukupne rasvijetlj­enosti krivičnih djela iznosi 70,6, dok koeficijen­t rasvijetlj­enosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 44,4 posto.

Evidentira­no je 10 slučajeva narušavanj­a javnog reda i mira, što je više za 42,9 posto u odnosu na prošlu godinu

Ukupno je evidentira­no 10 narušavanj­a javnog reda i mira, što je više za 42,9 posto u odnosu na prošlu godinu, kao i ukupan broj prekršaja

 ?? ?? Vukoja je lišen slobode zbog ugrožavanj­a sigurnosti Feliksa Vidovića
Vukoja je lišen slobode zbog ugrožavanj­a sigurnosti Feliksa Vidovića
 ?? ?? U 15 udesa zabilježen­a je samo materijaln­a šteta
U 15 udesa zabilježen­a je samo materijaln­a šteta

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina