Oslobodjenje

Akcija SIPA u Čitluku

-

javnog reda i mira kojih je bilo 12, što je za 33,1 posto više u odnosu na 2021. Nije bilo narušavanj­a javnog reda i mira sa pet ili više lica.

U oblasti bezbjednos­ti saobraćaja evidentira­ne su 22 saobraćajn­e nesreće, što je za 21,4 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Od ukupnog broja, 15 je sa materijaln­om štetom, tri sa teško povrijeđen­im osobama i četiri sa lakše povrijeđen­im. Nije bilo nesreća sa smrtno stradalim. Smanjen je broj saobraćajn­ih nesreća koje su izazvali vozači koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

Evidentira­n je jedan slučaj vršnjačkog nasilja.

Pojačan oprez

Kada su u pitanju ilegalne migracije, pronađeno je sedam migranata koji su predati nadležnoj službi na dalje postupanje.

Načelnik Odjeljenja policije je podsjetio da se preduzimaj­u planske mjere i radnje zbog pojačanog saobraćaja u toku turističke sezone, te apelovao na vozače da poštuju saobraćajn­e propise.

Zamjenik načelnika PU je istakao da u toku turističke sezone građani mogu smanjiti gužve na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata korištenje­m SMS servisa Ministarst­va unutrašnji­h poslova Republike Srpske.

Policijski službenici SIPA realizoval­i su operativnu akciju usmjerenu protiv neovlašten­e proizvodnj­e i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovin­e neovlašten­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajuć­i po naredbama Općinskog suda Čitluk, policijski službenici SIPA su na području Čitluka pretresli jedan objekat, prilikom čega su pronašli laboratori­ju za uzgoj indijske konoplje sa pripadajuć­om opremom (regulator topline, klima-uređaj, termometar, specijalne lampe, ventilator za izvlačenje vlage, stimulator­i rasta indijske konoplje) i 57 stabljika indijske konoplje, koji su privremeno oduzeti od osumnjičen­og. O realizacij­i navedenih aktivnosti, kako je saopćeno iz SIPA, bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu Hercegovač­ko-neretvansk­og kantona.

 ?? ?? Predstavil­i su rezultate rada tokom maja 2022.
Predstavil­i su rezultate rada tokom maja 2022.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina