Oslobodjenje

Na Ponta Lopudu

-

u mom životu. Prijateljs­tvo s bračnim parom Purivatra i život na otoku tijekom zadnjih godinu i pol iznjedrili su nastanak festivala Ponta Lopud. Ideja da Lopud stasa u kreativni hub trebala bi ovom čarobnom otoku donijeti nove zanimljive sadržaje, naglasiti već postojeće vrijednost­i, povezati zanimljive goste i otočane te podariti otoku dodatnu međunarodn­u prepoznatl­jivost, jer Lopud to zaslužuje, ističe Grossel Bogdanović.

Na otvaranju Festivala prikazan je kultni film braće Coen “Fargo”, i to pod vedrim nebom na plaži La Baja RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness. Coen se obratio mnogobrojn­oj publici i zaželio joj da uživa u filmu na posebnoj lokaciji u ovom divnom dijelu svijeta. Također ih je pozvao da pogledaju izvrsni filmski program tijekom Festivala.

U noći otvorenja posjetitel­ji su uživali u pogledu na lopudsku uvalu uz vatromet te u raznovrsno­j autohtonoj gourmet ponudi lokalnih restorana, što je još jedna svojevrsna specifično­st Festivala - promocija dobre klope. Tako Ponta Lopud gourmet program u suradnji s

Gault&millau Croatia nudi delicije mediterans­ke kuhinje koje će u restoranim­a otoka Lopud pripremati vrhunski hrvatski chefovi Vesna Miletić, Damir Šarić, Deni Srdoč, Vesko Šapić, Branimir Tomašić i Ivo Frka.

Osim “Farga”, prikazan je film “Zemlja nomada”, a na Ponta Lopud je stigla i glavna glumica ovog filma Frances Mcdormand, koja je često muza slavnoj braći. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji 2020, gdje je redateljic­a Chloe Zhao dobila nagradu za najbolji film, Zlatnog lava. Filmski uspjeh “Zemlje nomada” okrunjen je nagradama Oscar i to za najbolju glumicu (Frances Mcdormand), najbolju režiju (Chloe Zhao) i najbolji film (Frances Mcdormand, Peter Spears, Mollye Asher, Dan Janvey, Chloe Zhao).

Osam projekcija

Program će 27. juna u Franjevačk­om samostanu zatvoriti projekcija filma “Birdman” uz muzičku pratnju četverostr­ukog osvajača Grammyja

 ?? ?? Swardstrom, Spears, Coen i Pawlikowsk­i
Swardstrom, Spears, Coen i Pawlikowsk­i
 ?? ?? ”Fugitive” je premijerno na platnu Meeting Pointa
”Fugitive” je premijerno na platnu Meeting Pointa

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina