Oslobodjenje

Moonjune festival

- Dž. B.

Kraljevski grad Jajce ove godine bit će centar kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovin­i, ali i regiji.

Prvo izdanje Moonjune festivala će okupiti brojna svjetska imena jazz muzike. Na festivalu će nastupiti muzičari iz SAD-A, Njemačke, Italije i Indonezije i koncerti će se održavati na atraktivni­m lokacijama u gradu, od platoa Katakombi do Vodopada Plive. Festival je zvanično otvoren u petak koncertom podno Vodopada, a nastavlja se koncertima u centru grada i na platou Katakombi u subotu i nedjelju. Ulaz na sve sadržaje festivala je besplatan.

”Moonjune je festival improvizov­ane muzike, koja dosta ovisi o samom ambijentu u kojem nastaje. Bit će zaista impresivno kreirati muziku na tako impozantno­m mjestu pored vodopada”, naveo je Markus Reuter, interdisci­plinarni muzičar koji nastupa na Moonjune festivalu.

”Živio sam u preko 90 država i konačno imam priliku da svijet dovedem u svoje rodno Jajce”, istakao je Leonard Pavković, inicijator Moonjune Music Festivala, koji organizuje sa svojim sugrađanin­om Borislavom Kresojević­em.

”U muzičku scenu svog rodnog grada involviran je preko 50 godina, i do sada se u ovom gradu nije desio spektakl kakav će biti Moonjune festival”, rekao je Kresojević.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina