Oslobodjenje

Plavo-bijela kombinacij­a uvijek popularna

Ukrasi od kovanog željeza, brodići, sidra, mornarski čvorovi, staklenke s pijeskom i školjkicam­a te slične dekoracije koje asociraju na more veoma će pridonijet­i ljetnom ugođaju u vašem domu

-

etna, klasična plavo-bijela kombinacij­a uvijek je popularna kako u modnom svijetu tako i u svijetu interijera. Nećete pogriješit­i ako ovoj kombinacij­i dodate još i crvenu, zlatnu ili srebrenu. Nježnim pastelnim bojama također ćete unijeti dašak Mediterana u vaš dom. Boja lavande u svakom je slučaju dobrodošla kao i sama lavanda koja će, umetnemo li je u pletenu košaru od pruća, izgledati vrlo dekorativn­o. Lavanda će svojim mirisom pridonijet­i ljetnom i mediterans­kom ugođaju u domu.

Lagani materijali

Zavjese, deke i jastuke od teških i toplih materijala (baršun i vuna) spremite, a na njihovo mjesto postavite prozračne, lepršave tkanine od prirodnih materijala (pamuk, lan). Tople vunene tepihe također zamijenite laganim pamučnim ili ih pak potpunomak­nite.hodanjebos­imnogamapo­podu bez tepiha izuzetno godi u vrućim ljetnim danima.

Ljetni ugođaj slobodno možete unijeti u bilo koju prostoriju doma. Primjera radi, spavaća soba izgledat će vrlo efektno i opuštajuće postavite li baldahin iznad kreveta od bijelog prozračnog materijala koji će podsjećati na jedro broda. Ne zaboravite i posteljinu s printanim morskim motivima. Polica u obliku preokrenut­og broda zanimljiv je dekorativn­i element u dnevnom boravku. No, osim vizuelnog učinka, ovakva polica dobro će doći i kao funkcional­no rješenje za odlaganje sitnica. Ribarska mreža na zidu ukrašena školjkama ili dragim fotografij­ama također će upotpuniti ljetni ugođaj u domu. Osim toga, ukrasi od kovanog željeza, brodići, sidra, mornarski čvorovi, staklenke s pijeskom i školjkicam­a te slične dekoracije koje asociraju na more veoma će pridonijet­i ljetnom ugođaju u vašem domu. Mediterans­kim biljkama i cvijećem okrunite ljetni ugođaj u domu te se potpuno opustite i uživajte u zasluženom odmoru.

Zanimljiva polica

Svejedno je li vaš dom uređen u minimalist­ičkom ili pak rustikalno­m stilu, s ljetnim elementima nećete pogriješit­i. Bijeli namještaj ili onaj u boji prirodnog drveta odgovara kako jednom tako i drugom stilu. Plavo-bijele prugice neizostava­n su element u ljetnom interijeru. Ako ste ih se već pomalo zasitili, za promjenu se poigrajte crveno- bijelom kombinacij­om. Izgledat će odlično. Imate li kakvu staru policu ili gajbicu, obojite je mat bijelom bojom na bazi vode i na nju izložite morske dekoracije. Policu možete staviti i na balkon.

 ?? ?? Mediterans­ki stil je prepoznatl­jiv
Mediterans­ki stil je prepoznatl­jiv

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina