Oslobodjenje

Nova kolekcija Louisa Vuittona

Naglasak je stavio na neobične siluete, grafičku komponentu i kontrastne materijale. Rezultat je uzbudljiva kolekcija koja ostavlja dojam

-

Sada već tradiciona­lno, nove Cruise kolekcije Louisa Vuittona prikazuju se na divnim mjestima diljem svijeta. Nakon Rija de Janeira, Monaca, New Yorka i Palm Springsa, kreativni direktor Nicolas Ghesquière novu je Cruise kolekciju odlučio predstavit­i u San Diegu.

Nova Louis Vuitton Cruise kolekcija predstavlj­ena je na Institutu za biološke studije Salk u Kalifornij­i, a ova spektakula­rna građevina izgrađena prema dizajnu Louisa Kahna 1965. godine bila je savršena vizuelna podloga za ono što je pripremio

Nicolas Ghesquière. Dizajner je tokom stvaranja kolekcije promišljao o modnoj budućnosti, a naglasak je konačno stavio na neobične siluete, grafičku komponentu i kontrastne materijale. Rezultat je uzbudljiva kolekcija koja ostavlja dojam kao da je rađena za neki distopijsk­i SF film koji bismo rado gledali.

Lokacija je privukla brojna poznata imena od kojih su mnoga i ambasadori brenda. U prvom redu tako su, primjera radi, sjedile Miranda Kerr, Léa Seydoux, Emma Roberts, Chloë Grace Moretz, Maude Apatow, Pheobe Dynevor i Anna Wintour.

Podsjećamo, Louis Vuitton Malletier, poznatiji kao Louis Vuitton, francuska je luksuzna modna kuća i kompanija koju je 1854. osnovao Louis Vuitton. Monogram marke LV pojavljuje se na većini njezinih proizvoda, u rasponu od luksuznih torbi i kožne galanterij­e do konfekcije, cipela, satova, nakita, dodataka, sunčanih naočala i knjiga. Louis Vuitton jedna je od vodećih svjetskih modnih kuća. Svoje proizvode prodaje kroz samostalne butike, odjele za iznajmljiv­anje u vrhunskim robnim trgovinama.

 ?? ?? Posebni materijali u novom stilu
Posebni materijali u novom stilu
 ?? ?? Kombinacij­a sivih nijansi
Kombinacij­a sivih nijansi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina