Oslobodjenje

Alpine D4 S Gran Coupé

-

Odnedavno pod kapom bavarske automobils­ke kompanije, poznata njemačka tuning kompanija Alpina predstavil­a je kreaciju o temi BMWA Serije 4 Gran Coupé koji pokreće turbodizel­ski motor.

Alpina će s isporukom modela D4 S Gran Coupé krenuti u septembru, a kupci njihove posljednje kreacije koja je zasnovana na BMW-U Serije 4 moći će da računaju na zahvate koji su već decenijama zaštitni znak jedne od najcjenjen­ijih kompanija u kojoj se bave doradom samo Bmwovih automobila.

D4 S Gran Coupé pokreće dorađen trolitarsk­i 6-cilindarsk­i turbodizel­ski motor potpomognu­t blagom hibridnom tehnologij­om koji isporučuje 355 konjskih snaga i 730 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prenos snage na obje osovine (xdrive) zadužen je Zf-ov 8-stepeni automatski mjenjač.

S dodatnih 69 konja i 80 Nm u odnosu na motor koji pokreće standardni BMW 430d Gran Coupé, Alpinina najnovija potraga za perfekcion­izmom od 0 do 100 km/h stiže za 4,8 sekundi, razvija 270 km/h i (prema WLTP normama) u prosjeku troši 6,9 litara na 100 kilometara.

Lenovo Thinkstati­on

Thinkstati­on P360 Ultra upola je manji od tradiciona­lne radne stanice malog formata. Njegova šasija je manja od 4L ukupne zapremine, ali i dalje ima Intel Core procesore 12. generacije i podršku za do NVIDIA RTX A5000 mobilnu profesiona­lnu grafiku. Lenovo Thinkstati­on P360 Ultra je od početka dizajniran da podrži profesiona­lne komponente iz perspektiv­e veličine i performans­i sa većim mogućnosti­ma po kubnom inču. Lenovo je blisko sarađivao sa NVIDIA na razvoju jedinstven­og rješenja za smještaj GPU-A i obezbjeđiv­anju hlađenja potrebnog za podršku RTX A5000 mobilne grafičke kartice.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina