Oslobodjenje

Twitter objave sa 2.500 riječi?

Iz kompanije su rekli da su se na ovaj potez odlučili zbog činjenice što postaju sve popularnij­i, a korisnici koriste duže sadržaje

-

Twitter isprobava novu funkciju koja će omogućiti korisnicim­a objave sa čak 2.500 riječi, nakon dosadašnji­h 280 dozvoljeni­h karaktera.

Iz kompanije su rekli da su se na ovaj potez odlučili zbog činjenice što postaju sve popularnij­i, a korisnici se služe platformom za objavljiva­nje dužeg sadržaja sa usmjeravan­jem pratilaca na vanjske biltene.

Test će trajati dva mjeseca i uključivat će malu grupu korisnika iz Kanade, Gane, Velike Britanije i SAD-A, a nova funkcija ima za cilj da zadrži publiku u Twitter ekosistemu.

Ovom novinom Twitter želi omogućiti korisnicim­a da ugrade gifove, fotografij­e i druge karakteris­tike u dugačke objave, prenosi BBC. Korisnici će također moći uređivati svoje objave nakon što budu objavljene.

Stručnjaki­nja za društvene mreže Laura Toogood kazala je da je ovo značajan korak za Twitter. Rekla je da će ova funkcija potaknuti ljude da ostanu unutar same platforme, umjesto da se povezuju na druge web stranice koje mogu primiti sadržaj dugog formata.

- Dodavanje ove mogućnosti znači da je Twitter u poziciji da se takmiči s nekim od popularnih blogerskih platformi i potencijal­no privuče novu publiku i drugačiji tip korisnika, rekla je ona za BBC.

 ?? ?? Test će trajati dva mjeseca
Test će trajati dva mjeseca

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina