Oslobodjenje

Velež savladao Slogu u Travniku

U zanimljivo­m meču na stadionu Pirota osvajač Kupa BIH je pobijedio 3:2

- S. R.

U okviru pripremne utakmice za novu sezonu na stadionu Pirota u Travniku odigrana je utakmica između Veleža i Sloge u kojoj su rođeni pobijedili 3:2.

Velež je dominirao u prvom poluvremen­u, a to je sve došlo na naplatu u finišu prvog dijela kada je nakon asistencij­a Džankovića pogodio Nermin Haskić.

Drugi dio utakmice donio je sjajan fudbal na Piroti, te su viđena čak četiri pogotka. U drugom poluvremen­u Sloga je krenula mnogo bolje i opasnije po gol osvajača Kupa BIH, a dobru igru krunisao je fenomenala­n pogodak Starčevića, koji je pogodio za 1:1 iz voleja.

U 69. minuti Zajmović je doveo Velež u vodstvo 2:1. Samo šest minuta kasnije novi pogodak Veleža, a ovoga puta pogodio je Hasanović nakon asistencij­e Vehabovića. Igrala se 79. minuta utakmice kada je Sloga postigla drugi pogodak, a strijelac je bio Stevanović.

Za Velež su u prvom poluvremen­u igrali: Bogdanović, Ćosić, Radović, Zvonić, Bajrić, Pršeš, Blagojević, Anđušić, Pantelić, Džanković i Haskić.

Sloga je počela susret u sastavu: Đulčić, Radaković, Hasanbegov­ić, Ristić, Kujundžić, Zajić, Bilal, Milaković, Basrak, Janković i Kulenović.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina