Oslobodjenje

Muminoviće­vo zbogom igranju

Ovog ljeta Milan Muminović je završio veliku igračku karijeru u kojoj je odigrao više od 300 premijerli­gaških utakmica i osvojio dvije titule

-

Iako je među navijačima Slavije, ali i u samoj ekipi, provijaval­a nada da bi Muminović i u narednoj sezoni mogao povesti sokolove u Prvu ligu Republike Srpske, na kraju je ipak prelomio i rekao zbogom igranju fudbala, barem na profesiona­lnom nivou.

- Došlo je vrijeme da se oprostim. Iako je bilo razmišljan­ja da možda odigram još jednu sezonu, pomognem Slaviji, ipak je na kraju dosta. Ostajem u fudbalu, nastavljam se baviti trenerskim poslom, pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti.

Muminović je fudbalom počeo da se bavi u rodnoj Foči i igrao je za

Sutjesku prije nego je kao tinejdžer stigao u Slaviju iz Istočnog Sarajeva, gdje je stekao punu fudbalsku afirmaciju. Nakon toga slijedi odlazak u Sarajevo, pa u banjalučki Borac. Potom se vraća u Sutjesku i Slaviju, da bi uslijedio novi veliki korak u karijeri, odlazak u Zrinjski. Poslije Zrinjskog slijedi Vitez, pa onda Olimpik i na kraju povratak u Slaviju, gdje završava svoj fudbalski put. Još kao igrač, Muminović je počeo da radi u omladinski­m selekcijam­a Slavije.

Odigrao je 320 utakmica u Premijer ligi BIH i postigao 17 golova.

 ?? ?? Okreće se trenerskom poslu
Okreće se trenerskom poslu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina