Oslobodjenje

Bh. košarkaši poručili da se neće opustiti

Drago mi je da smo opet svi tu. Uvijek se radujem doći i osjetiti atmosferu, poručio je kapiten naše reprezenta­cije Miralem Halilović

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Košarkašku reprezenta­ciju Bosne i Hercegovin­e čekaju utakmice protiv Češke (1. jula) i Bugarske (4. jula) u okviru kvalifikac­ija za Svjetsko prvenstvo. S klupe će ih voditi novi selektor Adis Bećiragić.

Kapiten Miralem Halilović je izjavio da je termin u kojem će se igrati utakmice protiv Češke i Bugarske nezgodan.

Jaki protivnici

- Drago mi je da smo opet svi tu. Uvijek se radujem doći i osjetiti atmosferu. Probat ćemo se pripremiti što bolje za dvije veoma jake utakmice protiv ozbiljnih rivala, posebno Češke. Bugarska je također jača za neke ozbiljne igrače, ali spremit ćemo se i nadogradit­i ovo što smo stvarali 4-5 godina, izjavio je Halilović, prvotimac francuskog Metropolit­ans 92.

Potom je na pitanje o dugoj sezoni i umoru rekao:

- Moja ekipa je prilično rano ispala u play-offu. Mislim da je Gegić najkasnije završio, ali odigrao sam mnogo utakmica. Junski prozor se prvi put igra i to je pogrešno. Igrao sam oko 60 utakmica, onda uhvatiš malo odmora, ali ti je u glavi da moraš ostati u formi jer dolazi junski prozor, a tako će biti i za juli. Ipak, kako je nezgodno nama, tako je i drugima. Ovo je nešto novo i nešto na šta nismo navikli, ali moramo dati sve od sebe. I za selektora je to nezgodno jer vjerovatno svi igrači nisu u savršenom stanju.

Neizbježno je bilo pitanje i o odlasku Vedrana Bosnića s klupe zmajeva.

- Naravno da je za neke igrače odlazak Bosnića bio šok i bilo je to teško prebroditi, ali šta je, tu je. Profesiona­lci smo, volimo našu državu i baš je i selektor govorio - ljudi su trčali preko aerodroma da igraju za reprezenta­ciju, pa možemo i mi proći kroz tri-četiri dana turbulenci­ja, poručio je Halilović.

Ponajbolji igrač naše selekcije Džanan Musa očekuje dobre igre.

Znat ćemo odgovoriti zadacima koje selektor bude postavio, kazao je ponajbolji bh. igrač Džanan Musa

- Čekaju nas teški protivnici i ono što smo vidjeli iz prve dvije utakmice je ništa u odnosu na to kakvi će biti sada. Igrat će u izmijenjen­im sastavima, ali i mi smo mentalno spremni za to i svi smo u dobroj formi. Znat ćemo odgovoriti zadacima koje selektor bude postavio, rekao je Musa.

Dati maksimum

Musa je igrao sjajno za Breogan i proglašen je za najkorisni­jeg igrača španske Endesa lige.

- Malo nam je falilo da uđemo u play-off, pa sam imao mnogo vremena za odmor. Sedam do deset dana sam već u treningu. Dat ćemo maksimum u Češkoj. Idemo utakmicu po utakmicu, nema laganog protivnika. Danas svako svakoga može pobijediti i nema opuštanja.

Vjerovatno i Češka tako za nas misli - da se opustimo, pa ćemo ih pokušati uhvatiti na to. Kod nas nema opuštanja, idemo jako u svaku utakmicu, dodao je Musa.

Vrabac došao kod Bosnića

Bh. košarkaš Adin Vrabac postao je novi član Belfius Monshainut­a. Nakon što je ove sezone nastupajuć­i za BC Vienna osvojio titulu prvaka Austrije, Vrabac je odlučio potražiti novi izazov u karijeri i potpisati za belgijskog prvoligaša.

Belfius Mons-hainut je bh. reprezenta­tivca predstavio kao kompletnog i svestranog igrača koji se ističe sposobnošć­u da napadne koš i dođe do poena u reketu, ali i sjajnim osjećajem za presijecan­je protivničk­ih napada.

Vrabac je nakon Bosnića, Penave i Pašalića postao četvrti bh. član koji je u Belfiusu.

 ?? / SPORT1 ?? Musa najavljuje dobre igre zmajeva protiv Češke i Bugarske
/ SPORT1 Musa najavljuje dobre igre zmajeva protiv Češke i Bugarske
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina