Oslobodjenje

Đoković i Nadal favoriti za trofej na Wimbledonu Posljednje vijesti

Dok srbijanski teniser brani naslov osvojen prošle sezone, Španac je u lovu na treći Grand Slam trofej u sezoni, 23. ukupno

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Na turniru neće biti prva dva tenisera svijeta Daniila Medvedeva zbog suspenzije ruskih sportista, te Nijemca Alexandera Zvereva koji je povrijeđen.

Prva igračica svijeta Iga Swiatek u All England Club stiže u seriji od 35 uzastopnih pobjeda i šest osvojenih turnira. Poljakinja koja na WTA ljestvici ima gotovo dvostruko više bodova od drugoplasi­rane Kontaveit će u 1. kolu igrati protiv kvalifikan­tice iz Hrvatske Jane Fett.

Serena Williams, koja zbog povrede nije odigrala pojedinačn­i meč godinu, u borbu za 24. Grand Slam naslov kreće protiv Francuskin­je Harmony Tan, 113. na WTA listi.

Petnaester­o djece utopilo

se u poplavama koje su zadesile Bangladeš, prenose agencije. Predstavni­k UNICEF-A te države izjavio je da 3,5 milona ljudi hitno treba pitku vodu zbog rastuće opasnosti od bolesti koje se prenose vodom.

Najmanje petoro ljudi

je poginulo u pokušaju velikog broja afričkih migranata da pređu iz Maroka u špansku enklavu Melilja, saopćile su vlasti Maroka.

Turski predsjedni­k Recep

Tayyip Erdogan u petak je predložio uvođenje smrtne kazne za odgovorne za paljenje šumskih požara, nakon požarom pogođenog turističko­g naselja Marmaris.

Banchero je prvi pick

Mladi, 19-godišnji američki košarkaš Paulo Banchero prvi je pick (izbor) na draftu NBA, a odabrao ga je Orlando Magic.

Banchero, koji je prošle sezone igrao za Sveučilišt­e Duke u New Yorku, i sam je bio iznenađen što je postao prvi izbor.

- Ne mogu vjerovati što se upravo dogodilo, iskreno. Nikad ne bih pomislio da će se ovo dogoditi. Htio sam biti u NBA, ali nisam znao da ću biti prvi izbor. Ovo je nevjerovat­no, rekao je Banchero.

Chet Holmgren je izabran kao drugi u Oklahoma City Thunderu, a Jabari Smith Jr. kao broj 3 u Houston Rocketsima.

Banchero (visok 208 cm) u prosjeku je zabijao 17,2 poena uz 7,8 skokova po utakmici na koledžu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina