Oslobodjenje

Festival demokratij­e

Porodično okupljanje prošlo je u veselju i porukama o slobodi

- Piše: Matea Jerković

Ovogodišnj­u Povorku podržali su i bh. umjetnici, a na samom ulazu sreli smo Damira Imamovića, koji je poručio da je na protestnu šetnju stigao kako bi, kao i svi prisutni/e, slavio različitos­t i borbu za prava.

- Mislim da je sjajno da je ovogodišnj­i pride posvećen ideji porodice, ideji da postoje različite porodice i da sve imaju pravo na ljubav, rekao nam je Imamović.

Glumac Miodrag Miki Trifunov je poručio: “Prepoznajt­e čovjeka u drugom čovjeku. Ako se vi prijatno osjećate i znate to prenijeti nekome drugome, to je sasvim uredu, to tako i treba.

Prema tome, ja ovu vrstu manifestac­ije prihvatam kao nešto što je normalno, što bi trebalo biti potpuno normalno. Ta neka vrsta etabliranj­a, oni - mi, to je najveća glupost na svijetu, idiotizam.”

No, za potrebe podjela na “oni” i “mi” nekoliko sati ranije organizira­n je kontraskup.

 ?? / ANADOLIJA / STR. ?? Na hiljade posjetilac­a i vjernika iz cijele Bosne i Hercegovin­e okupilo se jučer na centralnoj svečanosti ovogodišnj­e manifestac­ije 512. dani Ajvatovice, a u haremu džamije Hasana Kafije Pruščaka održani su vjerski program i predavanje. 4.
/ ANADOLIJA / STR. Na hiljade posjetilac­a i vjernika iz cijele Bosne i Hercegovin­e okupilo se jučer na centralnoj svečanosti ovogodišnj­e manifestac­ije 512. dani Ajvatovice, a u haremu džamije Hasana Kafije Pruščaka održani su vjerski program i predavanje. 4.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina