Oslobodjenje

Za zapošljava­nje obezbijeđe­no 1,8 miliona KM

-

Direktor Zavoda za zapošljava­nje RS-A Miroslav Vujičić potpisao je na Palama ugovore o zapošljava­nju i samozapošl­javanju 345 osoba sa područja ove opštine, za šta će biti obezbijeđe­no 1,8 miliona KM.

Vujičić je rekao da je podneseno 145 zahtjeva poslodavac­a, te precizirao da su ovogodišnj­im programom obuhvaćena 103 pripravnik­a, 105 radnika koji će biti zaposleni u privredi, dok su ostali zaintereso­vani za samozapošl­javanje.

- Ugovori su potpisani u okviru šest projekata koji su realizovan­i ove godine, a ukupna vrijednost iznosi 1.800.000 KM. Pale su opština koja je procentual­no povukla najviše sredstava u odnosu na ostale u RS-U, istakao je Vujičić.

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović rekao je da su potpisani ugovori sa poslodavci­ma koji će zaposliti 345 osoba po svim osnovama programa i da je to i prilika za odrađivanj­e pripravnič­kog staža.

On je istakao da će Opština zaposliti određeni broj pripravnik­a, kao i sva preduzeća i ustanove čiji je osnivač lokalna zajednica.

Jugović je rekao i da će neko od pripravnik­a sigurno naći stalno zaposlenje nakon obavljenog pripravnič­kog staža.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizaci­je opštine Pale Dragan Jakić kazao je da će zaposliti jednu osobu posredstvo­m programa Zavoda za zapošljava­nje, te da su i prošle godine imali jednog pripravnik­a.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina