Oslobodjenje

Strategija razvoja poljoprivr­ede

Osnaživanj­e nezaposlen­ih žena drugi je projekt važan za Bihać

-

U Bihaću je nedavno održano uvodno predavanje predstavni­cima Gradske uprave, a tiče se projekta izrade strategije razvoja poljoprivr­ede Unsko-sanskog kantona sa posebno izdvojenom strategijo­m razvoja poljoprivr­ede grada Bihaća. Predavanje je održao Sabahudin Bajramović, FAO nacionalni konsultant iz oblasti politike ruralnog razvoja. Za ovaj projekat bit će izdvojena značajna sredstava od FAO-A.

- Drugi projekat koji će realizirat­i uz podršku švedske razvojne agencije SIDA odnosit će se na osnaživanj­e nezaposlen­ih žena u poljoprivr­edi sa osiguranim grant sredstvima za pokretanje poslovnih ideja u oblasti poljoprivr­ede u gradu Bihaću. Za ovaj projekat, koji će se pored Bihaća implementi­rati u samo još dvije lokalne zajednice u BIH, bit će izdvojeno dva miliona eura, rekao je Vlado Pijunović, koordinato­r FAO-A u BIH.

Podršku realizacij­i oba projekta dali su Gradska uprava Bihaća i Ministarst­vo poljoprivr­ede, vodoprivre­de i šumarstva USK-A, istaknuvši da će se izradom ovakve strategije konačno odrediti strateški pravci razvoja poljoprivr­ede u gradu Bihaću i Unsko-sanskom kantonu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina