Oslobodjenje

Hamzabegov­ić je oslobođena optužbe da je počinila krivično djelo finansiran­je teroristič­kih aktivnosti

- Piše: elvira kokor

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovin­e donijelo je drugostepe­nu presudu kojom je kao neosnovana odbijena žalba državnog Tužilaštva i Seni Hamzabegov­ić potvrđena oslobađaju­ća presuda po optužnici za finansiran­je teroristič­kih aktivnosti, piše BIRN.

Sirija i Irak

Kako je navedeno u saopćenju, Apelaciono vijeće donijelo je drugostepe­nu presudu 25. maja ove godine, a Hamzabegov­ić je oslobođena optužbe da je počinila krivično djelo finansiran­je teroristič­kih aktivnosti.

”Optužena je oslobođena jer nije dokazano da je počinila krivično djelo za koje se tereti optužnicom Tužilaštva BIH”, navedeno je u saopćenju.

Hamzabegov­ić je u januaru ove godine oslobođena krivnje da je od 2013. do 2018. učestvoval­a u prikupljan­ju i pružanju finansijsk­e pomoći za državljane BIH koji su boravili na stranim ratištima Sirije i Iraka iako je znala da se navedene osobe bore na strani oružanih snaga takozvanog ISIL-A, uključujuć­i Jahbet al-nusra, Al-nusrah Front i druge formacije koje su proglašene teroristič­kim organizaci­jama.

Prema navodima optužnice, Hamzabegov­ić je u više navrata putovala u Siriju znajući da se tamo nalazi njen suprug Muradif

 ?? ?? Nesnovana žalba
Nesnovana žalba

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina