Oslobodjenje

Otkrivena laboratori­ja za proizvodnj­u droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu u Sanskom Mostu su uhapsili jednu osobu

-

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu realizoval­i su operativnu akciju Mikro, usmjerenu protiv neovlašten­e proizvodnj­e i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovin­e neovlašten­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajuć­i po naredbi Općinskog suda u Sanskom Mostu, policijski službenici SIPA su na području Sanskog Mosta pretresli jedan objekat, prilikom čega su pronašli improvizov­anu laboratori­ju sa pripadajuć­om kompletnom opremom za proizvodnj­u opojne droge skank, šest stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuana, hemijska sredstva za uzgoj biljaka, kao i potrebnu opremu za instalisan­je najmanje još jedne laboratori­je za proizvodnj­u opojne droge skank.

Lice lišeno slobode je privedeno u prostorije Regionalne kancelarij­e Banja Luka, gdje će se nad njim izvršiti kriminalis­tička obrada, nakon čega će se u dogovoru sa postupajuć­im tužiocem Kantonalno­g tužilaštva Unsko-sanskog kantona odlučiti o daljim mjerama prema licu.

 ?? ?? Akcija je izvedena po naredbi Općinskog suda
Akcija je izvedena po naredbi Općinskog suda

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina