Oslobodjenje

Kenijci s pet prvaka

- Z. Š.

Svih pet Kenijaca koji su osvojili zlatne medalje na zadnjem Svjetskom prvenstvu branit će naslove na ovogodišnj­em SP-U koji će se u julu održati u Eugeneu (SAD).

U sastavu kenijske reprezenta­cije su i osvajači olimpijsko­g zlata Emmanuel Korir i Faith Kipyegon.

Timothy Cheruiyot, koji je slavio na 1.500 m u Kataru prije tri godine, takmičit će se u Eugeneu zajedno s Consesluso­m Kiprutom i Beatrice Chepkoech, koji su postali svjetski prvaci u Dohi prije tri godine u utrci s preponama, zajedno s prvakinjom na 5.000 m Hellen Obiri.

Aktualna svjetska prvakinja Ruth Chepngetic­h predvodi tim od četiri atletičark­e koje će Keniju predstavlj­ati u maratonu. S. R.

Novi rekord Mclaughlin

Američka atletičark­a Sydney Mclaughlin, aktuelna olimpijska pobjednica, popravila je svjetski rekord na 400 m prepone na američkom prvenstvu u Eugeneu (Oregon) s vremenom 51,41, što je čini najvećom favoritkin­jom na SP-U.

Prošle godine na američkim kvalifikac­ijama za OI Mclaughlin je postavila rekord 51,90, a onda ga poboljšala u finalu OI u Tokiju na 51,46. Iza nje su daleko ostale Britton Wilson (53,08) i Shamier Little (53,92).

 ?? / EPA ?? Pokazala je da je neprikosno­vena na 400 m s preponama
/ EPA Pokazala je da je neprikosno­vena na 400 m s preponama
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina