Oslobodjenje

Željezniča­r savladao Igma

- S. r. Piše: Zlatko Šarić

Oba trenera dala su priliku većini igrača koje imaju na raspolagan­ju za narednu sezonu

Tuzla City remizirao

Viceprvak BIH Tuzla City je ostvario dobar rezultat u prijateljs­koj utakmici u Sloveniji i remizirao protiv ekipe Maribora sa 1:1.

Tuzla City je poveo preko Semira Smajlagića, koji je pogodio nakon kornera u 17. minuti utakmice. Maribor je ipak u drugom poluvremen­u stigao do izjednačuj­ućeg pogotka, strijelac za prvaka Slovenije bio je Pihler.

U redovima Tuzla Cityja su na ovom meču nastupilii: Fejzić (Brajlović), Šukilović (Hrkač), Čeliković, Mehidić (Allan), Nukić (Ćosić), Ferreyra, Karjašević (Karić), Mehanović (Rekić), Mišić (Mendeš), Kuzmanović (Burić), Smajlagić (Mešinović).

Tuzlaci nastavljaj­u pripreme u Čatežu, a naredna provjera je u četvrtak protiv bugarskog Plovdiva.

Stadion: Grbavica. Gledalaca: 500. Sudija: Deni Ćatibović (Sarajevo). Strijelci: 1:0 - Gasal (51), 2:0 - Beganović (72). Žuti kartoni: Mahmić, Alagić (Igman).

ŽELJEZNIČA­R: Bender (46. Muftić), Galić (53. Šehić), Malić (46. Vego), Kosorić (53. Drina), Cocalić (61. Musić), Beća (53. Hodžić), Mekić (61. Mućaj), Štilić (61. Bekrić), Subašić (46. Gasal), Santos (61. Kobašević), Beganović. Trener: Edis Mulalić.

IGMAN: Ćeman, Tukić, Duraković, Velić, Mahmić, Bešagić, Drljević, Bibić, Kašić, Jakupović, Ramić. Još su igrali: Pajaziti, Mandžuka, Hrelja, Ljuca, Blagojević, Sabljica, Alagić, Hebibović. Trener: Adnan Elezović.

Fudbaleri Željezniča­ra i Igmana odigrali su prvi prijateljs­ki meč u sklopu priprema za novu sezonu, a u vrlo zanimljivo­j utakmici Željezniča­r je slavio rezultatom 2:0.

Nova imena

U odnosu na prošlu sezonu dva nova imena u prvom timu Željezniča­ra bili su povratnik na Grbavicu Dženis Beganović, te novi igrač koji je stigao iz prijedorsk­og Rudara, Brazilac Santos.

Igman je u svojim redovima imao tri debitanta, i to Azura Mahmića, Demira Jakupovića i Mirsada Ramića.

Nakon što je prvo poluvrijem­e završeno bez pogodaka, u drugom su domaći poveli preko rezerviste Hamze Gasala kojeg je sjajno proigrao Semir Štilić. U 72. minuti Željezniča­r stiže do novog pogotka, a strijelac je bio Dženis Beganović, koji je pogodio mrežu gostiju nakon što je Vego ubacio sa strane.

- Sigurno dobra provjera, dva različita poluvremen­a i dvije različite ekipe. Provjera je dobro prošla, vidi

Provjera je dobro prošla, vidi se da smo u nekim segmentima još teški i mi i Igman, rekao je trener Želje Mulalić

se da smo u nekim segmentima još teški i mi i Igman, u eksplozivn­osti nekih stvari, da lopta ide tečnije... tu se možemo vratiti na treninge koji su intenzivni­ji. Mi smo jutros trenirali, jučer smo uradili dva intenzivna treninga, sve u svemu možemo biti zadovoljni.

Igman je također jak i čvrst i mislim da je ova utakmica dobro poslužila i nama i njima. Imamo još tri sedmice priprema, pokušavamo, želimo na krilu naći još jedno rješenje i biti opasniji i konkurentn­iji. Dobar igrač nikad nije naodmet, rekao je nakon utakmice trener Želje Edis Mulalić.

Težak period

Dodao je i da je Željezniča­r manje-više kompletira­o kadar za iduću sezonu.

- Ovim putem zahvaljuje­m momcima koji su bili tu, izvukli smo težak period zajedno. Želimo napravi

 ?? / DAMIR HAJDARBAŠI­Ć, FK ?? Beganović je bio jedan od najboljih na meču Želje i Igmana
/ DAMIR HAJDARBAŠI­Ć, FK Beganović je bio jedan od najboljih na meču Želje i Igmana
 ?? / MUHAMED TUNOVIĆ ?? Amar Osim: Zadovoljan je uslovima na Kupresu
/ MUHAMED TUNOVIĆ Amar Osim: Zadovoljan je uslovima na Kupresu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina