Oslobodjenje

Sarajevo brusi formu

Bordo tim će se u Sloveniji 29. juna sastati sa srbijanski­m superligaš­em TSC-OM iz Bačke Topole, dok je za 5. juli planirana utakmica sa Celjem

- S. R. Piše: SANEL KONJHODŽIĆ

Mustedanag­ić otišao

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i mladi reprezenta­tivac BIH Zinedin Mustedanag­ić promijenio je sredinu i neće u narednoj sezoni braniti boje albanske Vllaznije.

Sa Vllaznijom je Mustedanag­ić osvojio tamošnji kup, a bio je jedan od najboljih igrača u takmičenju sa šest pogodaka. Ukupno je u sezoni odigrao 32 utakmice za Vllaznijju, a u njima je zabilježio osam pogodaka i tri asistencij­e.

U narednoj sezoni Mustedanag­ić će nositi dres HNK Vukovar, koji sa vrlo velikim ambicijama ulazi u novu sezonu Druge hrvatske nogometne lige, a dugoročni cilj ovog kluba je izboriti plasman u elitni rang takmičenja.

Nakon što su u prvom pripremnom meču na stadionu “Asim Ferhatović Hase” deklasiral­i crnogorsku Iskru iz Danilovgra­da 7:1, fudbaleri Sarajeva otputovali su u Sloveniju, gdje će obaviti glavni dio priprema za novu sezonu Premijer lige.

Fudbaleri kluba s Koševa već uveliko rade u Rogaškoj Slatini, gdje će se spremati do 6. jula, a u planu je i odigravanj­e dvije prijateljs­ke utakmice.

Sarajevo će se 29. juna sastati sa srbijanski­m superligaš­em TSC-OM iz Bačke Topole, dok je za 5. juli planirana utakmica sa Celjem. Klub je objavio da će obje utakmice biti u direktnom prenosu, a navijači će ih moći gledati po cijeni od 3 KM po utakmici, odnosno 5 KM u paketu za oba meča.

Na spisku Feđe Dudića za dio priprema koji će se obaviti u Rogaškoj Slatini nalazi se 26 fudbalera, a to su: Mersudin Ahmetović, Asmir Suljić, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Hamza Čataković, Rifet Kapić, Nardin Mulahusejn­ović, Frane Čirjak, Andrej Đokanović, Muharem Trako, Haris Ališah, Irfan Ramić, Enedin Mulalić, Kenan Lamadžema, Dal Varešanovi­ć, Tarik Ramić, Nihad Mujakić, Rijad Kobiljar, Adnan Džafić, Nemanja Tomašević, Đani Salčin, Belmin Dizdarević, Ivan Ikić, Muhamed Šahinović, Arman Šutković i Daniel Avramovski.

Zanimljivo da na spisku putnika za Sloveniju nema hrvatskog defanzivca Vicka Ševelja, koji je nastupio u pripremnoj utakmici protiv Iskre iz Danilovgra­da, a još nije poznat razlog zašto nije krenuo s ekipom.

Fudbaleri kluba s Koševa već uveliko rade u Rogaškoj Slatini, gdje će se spremati do 6. jula, kada slijedi povratak

Ekipu Sarajeva u ljetnom prelaznom roku napustilo je nekoliko fudbalera, ali su umjesto njih došli Vlatko Drobarov, Frane Čirjak, Nemanja Tomašević, Marin Aničić, Ivan Ikić, Adnan Džafić i Nardin Mulahusejn­ović, no kako stvari stoje, tu nije kraj pojačanjim­a.

Očekuje se da Sarajevo do kraja prelaznog roka dovede još jednog igrača, ali i dalje nije poznato o kome se radi, no vrlo je moguće da će se novi igrač priključit­i pripremama već u Sloveniji.

Bordo momci se u Sarajevo vraćaju 6. jula u popodnevni­m satima, a za 10. juli planirano je odigravanj­e posljednje prijateljs­ke utakmice u sklopu priprema za novu sezonu koja počinje 16. jula.

 ?? / FKS ?? Na treninzima Sarajeva vlada radna atmosfera
/ FKS Na treninzima Sarajeva vlada radna atmosfera

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina