Oslobodjenje

Ne želimo ponavljati greške iz prošlosti

- S. R.

ti iskorak na mjestima na kojima nismo bili na nivou, pokušati da bude bolje. Mislim da više niko neće otići, a ako nam se otvori solidna krilna opcija, koja se uklapa u naš budžet, onda ćemo pokušati dovesti igrača.

Znate kakva je situacija, ali nećemo više plakati, idemo raditi. Najgore je ako se mi i vi pravimo budale, ne treba se praviti budala, sve se zna i idemo da radimo, istakao je trener plavih.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovin­e u nogometu Zrinjski priprema se za novu sezonu u Premijer ligi i kvalifikac­ijama za Ligu prvaka.

Trener Sergej Jakirović govorio je za Zrinjski TV o nekoliko tema.

- Napravili smo sve što smo planirali. Odigrali smo tri jako dobre utakmice, podijelili minutažu svim igračima, započeo je Jakirović.

- Naravno da će nam nedostajat­i Bašić. Kada dođe ponuda igraču da može otići iz bh. lige, ne možete ga zaustaviti. Samo se možete truditi da dobijete što veću odštetu. Doći će novi Ivan Bašić, prokomenta­risao je Jakirović transfer Bašića u ruski Orenburg.

Kaže da, i poslije fantastičn­ih uspjeha koje su plemići ostvarili prošle sezone, nije ništa lakše nego prije dovesti fudbalera u mostarski klub.

- Nije ništa lakše dovesti igrača u Zrinjski. Ja sam obavio pozive sa dva inozemna igrača. Nekad prije, ako me zove trener, ja bih pješke došao. To je nevjerovat­no šta sam ja sve morao pričati. I ne znam da li će doći. Ili, ako nekog želite, da ste napravili skauting bh. lige, bubaju se cifre koje nisu realne. Mi to ne možemo platiti, Sarajevo može, dva igrača koja smo mi htjeli, da smo se finansijsk­i dogovorili, uzeli bismo ih, ali mi to nismo mogli pratiti.

Jednostavn­o, ne želimo ponavljati greške iz prošlosti. Naći ćemo nekog drugog, malo manje zvučnog. Teško je, ja se i dalje trudim. Više mi je sada fokus na U21 pravilu, da tu imamo dobru konkurenci­ju, uz naša dva-tri juniora, govori Jakirović.

Osvrnuo se i na ekipu Sheriffa iz Tiraspola, protivnika Zrinjskog u kvalifikac­ijama za Ligu prvaka.

- Oni su nama velika nepoznanic­a, jer su od prošle sezone ostala tri igrača koja su igrala protiv Reala. Kada su ispali od Brage, doveli su još igrača koji su sada u tom kadru. Još sada dovode tri, četiri, pet igrača. Mi ćemo biti najpametni­ji nakon prve naše utakmice. Težak i zahtjevan protivnik. Ekipa koja je jako brza. Uigraniji smo, a sigurno da Sheriff ima individual­nu kvalitetu. To su igrači od 20 do 30 hiljada eura mjesečno, ja to mogu samo sanjati, iskren je Jakirović.

Sergej prati i stanje u ostatku lige. - Najviše se pojačalo Sarajevo. Čak je malo i euforija što se toga tiče. Vidi se iz aviona da je Borac umoran. Puno se trenera zamijenilo, došlo je dosta dobrih igrača. To su sve dobri treneri. Mi ćemo se samo na sebe osloniti, kao i do sada, izjavio je Jakirović.

 ?? ?? Jakirović: Zrinjski brani titulu prvaka BIH
Jakirović: Zrinjski brani titulu prvaka BIH
 ?? Z.BA ??
Z.BA

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina