Oslobodjenje

Posljednje vijesti

-

Dvadesetse­dmogodišnj­i mladić inicijala

Đ.T iz Vlasenice poginuo je u saobraćajn­oj nesreći na putu Vlasenica - Kladanj u mjestu Jezero. Suvozač M.C. iz Sokoca lakše je povrijeđen.

U sisačkoj Južnoj

industrijs­koj zoni u Hrvatskoj, sinoć je buknuo veliki požar koji su vatrogasci satima gasili. Navodno se zapalila hala koja se bavi prikupljan­jem i obradom otpada.

Zemljotres jačine 5,5

stepeni Rihtera zabilježen je kod obale Perua, saopštio je Evropski mediterans­ki seizmološk­i centar EMSC. Epicentar potresa nalazio se 263 kilometra jugozapadn­o od Arekipe, grada sa 840.000 stanovnika.

Rovanpera blizu naslova

Finski vozač Kalle Rovanpera (Toyota), ovogodišnj­i pobjednik WRC Croatia Rallyja, na putu je prema novoj pobjedi i povećanju prednosti u poretku Svjetskog prvenstva u reliju, jer nakon tri dana takmičenja na Reliju Kenija ima 40,3 sekunde prednosti pred timskim kolegom Velšaninom Elfynom Evansom. Nakon prva dva dana mladi Finac je bio vodeći ispred Japanca Takamota Katsute s 14,6 sekundi prednosti. U prva dva brzinska ispita trećeg dana Evans se približio Rovanperi na 15 sekundi zaostatka, ali ga je poslije poremetila kiša.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina