Oslobodjenje

Važno je da ostavimo srce na terenu

Emir Sulejmanov­ić i Amar Gegić optimisti su pred mečeve u kvalifikac­ijama za Svjetsko prvenstvo, ali ističu i da moramo biti oprezni

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Košarkaški reprezenta­tivci Bosne i Hercegovin­e podižu intenzitet rada. Iza svakog od njih je naporna sezona, ali na treninzima se to ni najmanje ne osjeti.

Fokus

Centar našeg nacionalno­g tima Emir Sulejmanov­ić kaže da spremno dočekuju utakmice protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikac­ijama za Svjetsko prvenstvo, naglašavaj­ući kako promjena selektora ne bi trebala uticati na ekipu.

- Trebamo zaboraviti sve što je bilo. Žal ostaje što su se stvari tako izdešavale. Naš fokus je prvo na Češkoj. Trebamo iskoristit­i vrijeme koje imamo pred nama da se uigramo i adaptiramo na sistem koji od nas novi selektor bude tražio, istakao je Sulejmanov­ić.

Naš tim gostuje Češkoj 1. jula, a tri dana kasnije dočekat će selekciju Bugarske

O reprezenta­ciji Češke Republike je kazao da je to vrlo kvalitetna ekipa i da se moramo što ozbiljnije pripremiti za naredne izazove.

- Svakoga treba da respektuje­mo. To je sada sasvim druga ekipa nego što je bila u Skenderiji. Ali, mi se trebamo fokusirati na sebe, da sve uradimo na najbolji mogući način i da, kao i uvijek, idemo na pobjedu. Najbitnije je da damo sve od sebe i ostavimo srce na terenu. Svaka pobjeda utiče pozitivno na sve, ako izvučemo dobar rezultat iz ova dva duela, sigurno će to biti dobro i za nas i za navijače. Trebamo biti pozitivni, spremati se u dogledno vrijeme i za Eurobasket, ali sada su nam ova dva naredna duela najbitnija, da se spremimo za Češku i predstavim­o našu državu na najbolji način, kazao je Sulejmanov­ić.

Optimista je i Amar Gegić, koji iza sebe ima jako dobru sezonu.

Prvak

- Ova ekipa je dugo na okupu, poznajemo se više nego dobro, što je svakako veliki plus. Svi zajedno ćemo se sada truditi da novom selektoru olakšamo posao, polako se uklapamo u njegov način rada. Prvi naredni ispit je gostovanje u Češkoj, oni će biti jači za Satoransko­g i još nekoliko iskusnih igrača u odnosu na prvi meč u Skenderiji, kada smo ih pobijedili. Sada će taj zadatak biti nešto teži, ali bitno je da se fokusiramo sami na sebe i pružimo maksimum, kao što i uvijek činimo u dresu reprezenta­cije, kaže reprezenta­tivac BIH i aktuelni prvak Hrvatske sa Cibonom Amar Gegić.

Kerley istrčao 9,76

Amerikanac Fred Kerley ponovo je ostvario najbolje vrijeme sezone na svijetu na 100 metara istrčavši tu dionicu u polufinalu američkog prvenstva za 9,76 sekundi. Kerley, osvajač srebrene medalje na Olimpijski­m igrama u Tokiju, u sjajnoj je formi uoči Svjetskog prvenstva koje će se također održati u Eugeneu od 15. do 24. jula.

 ?? ?? Gegić: Fokus mora biti na nama i na našoj igri
Gegić: Fokus mora biti na nama i na našoj igri
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina