Oslobodjenje

Ko puši, zgradu IRB-A ruši

Požar koji je 1. maja planuo u zgradi IRB-A posljedica je opuška cigarete koji je zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće

-

Požar koji je zahvatio Investicio­norazvojnu banku Republike Srpske počeo je u dijelu bašte picerije Korso, rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. Oni su pojasnili da su im dostavljen­i nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio 1. maja u zgradi Investicio­no-razvojne banke Republike Srpske, stomatološ­ke ambulante “Simić dent” i picerije Korso.

- Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao tako što je opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće.

Požar se razbuktao oko tri časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroins­talacijama i dimnjaku iz Korsa, koji vodi kroz prostorije IRB-A do vrha zgrade, pojasnili su u Tužilaštvu.

Oni su dodali da su im nalaz poslali iz Ministarst­va unutrašnji­h poslova Republike Srbije, Direkcije policije, Uprave kriminalis­tičke policije, Nacionalno­g centra za kriminalis­tičku forenziku, Odjeljenja za trasološka i daktilosko­pska

 ?? ?? Istraga je gotova, uzrok požara je poznat
Istraga je gotova, uzrok požara je poznat

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina