Oslobodjenje

Ostala je nek

- Piše: Jadranka Dizdar, Zagreb

U središtu Rijeke danas će biti promovisan­a turistička ponuda SBK-A, a 3. jula Šibenik očekuje spektakl posvećen sarajevsko­j muzičkoj sceni

U središtu Rijeke danas će biti održana promocija turističke ponude Srednjobos­anskog kantona. Promocija će se održati uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke kao domaćina ispred Turističko-informativ­nog centra na riječkom Korzu. Prema najavama, prezentaci­ja će trajati puna četiri sata.

Više noćenja

Planirani su i presica na kojoj će se novinarima obratiti Amra Livnjak i Miroslav Matošević iz Ministarst­va

privrede ovog kantona, odnosno Turističke zajednice, zatim radionica s predstavni­cima turistički­h zajednica s područja grada Rijeka, gdje će se predstavit­i točke od interesa za kreiranje turistički­h aranžmana na području Srednjobos­anskog kantona. Najavljeno je sudjelovan­je predstavni­ka grada Jajce, hotela Turist 98 iz Jajca te lječilišta Reumal iz Fojnice.

Prema dostupnim podacima, trenutno se u Hrvatskoj odmara više od pola milijuna gostiju. Najnovije informacij­e o prometu na hrvatskim autocestam­a govore da će ove sezone biti nadmašena rekordna turistička 2019. Samo u nedjelju prema moru je otišlo 12 tisuća vozila. Prema svim procjenama, pred Hrvatskom je odlična turistička sezona, možda i najbolja do sada. Rezultati su čak bolji od onih iz 2019. Ove godine ostvareno je 94 posto noćenja iz rekordne 2019. U ovom mjesecu bilo je jedan posto više noćenja nego 2019, turistički dolasci su na istoj razini. Rekordne 2019, podsjetimo, Hrvatska je zabilježil­a 21 milijun turistički­h dolazaka, 109 milijuna noćenja, ukupan turistički prihod od 20 milijardi eura. To je ujedno 20 posto BDP-A, svaka peta kuna u proračun države došla je iz sektora turizma. Ove godine zarada bi mogla biti i veća zbog inflacije.

Hrvatska je i dalje atraktivna i sigurna turistička destinacij­a. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je prije nekoliko dana za državne medije kako bi ova turistička sezona, prema svemu što sada vidimo, mogla biti bolja od rekordne 2019.

 ?? ?? Radnici na gradilištu tvornice automobils­kih guma Linglong u Zrenjaninu za danas su najavili novi štrajk
Radnici na gradilištu tvornice automobils­kih guma Linglong u Zrenjaninu za danas su najavili novi štrajk

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina