Oslobodjenje

Energetska kriza

-

Dva hrvatska grada Dubrovnik i Split su među najpoželjn­ijim svjetskim turistički­m destinacij­ama. Nakon dvije sezone bez kruzera, Dubrovnik će ove godine posjetiti njih 350, od 2,5 milijuna noćenja turista u travnju najviše ih je ostvareno baš u predivnom Dubrovniku.

Za kraj ovog javljanja, informacij­a o jedinstven­om glazbenom spektaklu u Šibeniku, pod nazivom “Ima neka tajna veza - Made in Sarajevo” na tvrđavi Sv. Mihovila u nedjelju, 3. srpnja. Sve najpoznati­je hitove sarajevski­h bendova u potpuno novom aranžmanu kako se najavljuje izvode vokalni izvođači uz pratnju Zagrebačke filharmoni­je, kojom diriguje Ranko Rihtman. Među ostalim, na repertoaru su pjesme “Da sam ja netko”, “Sarajevo ljubavi moja” i dr. Prema riječima inicijator­a koncerta Tomislava Kašljevića, najteže je bilo odabrati pjesme.

Predsjedni­k Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je jučer, odgovaraju­ći na pitanja poslanika u Skupštini tokom Premijersk­og sata, da je scenarij energetske krize tokom jeseni moguć i u Crnoj Gori, javila je Anadolija.

On je rekao da je potpredsje­dnik vlade Njemačke poručio da se ljudi pripreme da se kraće tuširaju i da spreme toplu odjeću za zimski period zato što misli da će da nastane energetska kriza najesen i dodao da bi naišli na podsmijeh da to izjavi neko od članova crnogorske Vlade.

”Nekoliko puta sam napominjao da se taj scenarij može desiti Crnoj Gori i nama je cilj da se to ne desi. Sve aktivnosti svih ministara su preusmjere­ne ka tome”, rekao je Abazović.

Crnogorski premijer je kazao da će nastati energetski kolaps ako se obistine najave da najesen isporuka gasa iz Rusije

Zapadnoj Evropi ne bude na nivou koji zadovoljav­a njihovu ekonomiju, pa bi u tom slučaju te države prešle na proizvodnj­u električne energije.

 ?? / anadolija ?? Dritan Abazović
/ anadolija Dritan Abazović

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina