Oslobodjenje

Pandemija još pet godina?

Nakon što je šef KP Pekinga saopćio da će se u narednih pet godina raditi na normalizac­iji kontrole prevencije, reagovali su digitalni cenzori

-

Digitalni cenzori jučer su brzo izbrisali hashtag “narednih pet godina” nakon što se diskusija na internetu intenzivir­ala. Brisanje hashtaga je urađeno kao odgovor na prijavljen­e primjedbe sekretara Komunistič­ke partije Pekinga koji je rekao da će glavni grad normalizov­ati kontrolu prevencije Covid pandemije tokom narednih pet godina.

Šef Komunistič­ke partije Pekinga Cai Qi izjavio je to u sklopu izvještaja o partijskom upravljanj­u gradom, javlja AP.

Gradski partijski kongres održava se jednom u pet godina, uoči kongresa stranke na nacionalno­m nivou, koji je zakazan za jesen. Na kongresima članovi generalno sagledavaj­u rad u proteklih pet godina uz najavu ciljeva za narednih pet.

- U narednih pet godina Peking će odlučno, bez prestanka, raditi dobar posao u normalizac­iji kontrole prevencije pandemije, navodi se u spremljeno­j verziji komentara u Peking Dailyju, glavnom mediju Komunistič­ke partije u glavnom gradu.

Grad će provoditi kvalitetne redovne PCR testove i skrininge na ključnim tačkama, striktno provjerava­ti ulaske u stambene zajednice, radne jedinice i javne ustanove, navodi se.

Trenutna verzija članka više nema izraz u narednih pet godina. Pretraživa­njem na platformi društvenih medija pojavljuje se obavijest u kojoj se kaže da tema ne može biti prikazana “prema relevantni­m zakonima, propisima i politikama”, što je uobičajena poruka koja se pojavi ako digitalni cenzori izbrišu neki sadržaj.

 ?? / epa ?? Kontroverz­ni ciljevi
/ epa Kontroverz­ni ciljevi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina